AMELİYAT OLMADAN BURUN ESTETİĞİ


Burun güzelliği kadınların en çok dikkat ettiği konulardan bir tanesi. Yüzümüzde bulunan en dikkat çeken noktalardan birisi olan burun eğer doğuştan veya sonradan bir kaza sonucu yüzümüzün genel yapısı ile uyumsuzluk gösteriyor ve güzelliğimizi baltalıyorsa akla gelen tercihler arasında burun estetiği ameliyatları da yer almaktadır. Ancak ameliyat olmadan gerçekleştirilen burun estetiği de son zamanlarda dikkat çeken konular arasında yer alıyor.

Her ne kadar daha küçük burnun her zaman daha iyi olduğu yanılgısı mevcut olsa da aslında en iyi burun yüz hatları ile en uyumlu burun olduğu için bazı durumlarda burnun küçültülmesi değil büyütülmesi ve dolgu malzemeleri ile doldurulması da gerekmektedir. Böylece herhangi bir estetik ameliyata veya operasyona gerek kalmadan burun ideal haline getirilebiliyor ve yüzünüzün güzelliği size en uygun şekilde korunabiliyor.

Polyacrilamid Hidrojel adı verilen materyal ile burun dokularına dolgu gerçekleştirilebiliyor ve bu operasyon herhangi bir tehdit oluşturmadığı gibi tamamen kalıcı olarak buruna yerleştirilebiliyor. Özellikle vücut içerisinde dağılmaması, çoğunluğu sudan oluşan yapısı sayesinde neredeyse tamamen doğal bir yapıdan oluşması malzemenin en çok dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda dudak dolguları için de kullanılabilen bu madde sayesinde dolgu gerektiren tüm durumlar başarı ile ve kolayca atlatılabiliyor.

Gerçekleştirilen bu dolgular temel olarak burun ucunda, burun ile dudak arasındaki bölgenin düzeltilmesinde veya kısmi burun kemeri operasyonlarında kullanılabiliyor. Çeşitli kaza ve diğer operasyonlar sonucunda oluşan hata ve bozukluklar da tamamen ameliyatsız bir şekilde bu dolgu sayesinde ortadan kaldırılabiliyor.

Uygulamanın düzgün bir şekilde yapıldığında herhangi bir riski bulunmuyor ve ameliyat olmadan burun estetiği tamamen sorunsuz bir şekilde halledilebiliyor. Ancak bu operasyonun gerçekleştirildiği ortam temiz ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde düzenlenmeli ve profesyonel deneyimli bir uzman tarafından gerçekleştirilmeli. Özellikle dikkatsizce gerçekleştirilen ameliyatsız burun estetiklerinde dolgu malzemelerinden kaynaklanan enfeksiyon ve rahatsızlıklar kendisini gösterebilmektedir.

Hastaların operasyonun ardından kişisel hijyenlerine dikkat etmemeleri de çoğunlukla antibiyotik ile çözüme kavuşturulan bu enfeksiyonlara neden olabilmektedir. Bunlar dışında herhangi bir riski bulunmayan bu burun estetiğini gerçekleştirmek için doktorunuza danışabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder