DUDAK DOLGUSU VE KALINLAŞTIRMA NEDİR NASIL YAPILIR


Dudakların kalınlığı yüzümüzde bulunan en çekici organ olmalarından dolayı oldukça önem arzetmektedir. Ancak pek çok kadın çok ince dudaklara sahip olmaktan şikayetçi ve özellikle yüzlerine uymadığını düşündükleri dudakları nedeniyle bu sorunu çözebilmek için çeşitli kozmetik yöntemler kullanıyorlar. Makyaj malzemeleri her ne kadar pek çok durumda ince dudakları gizleyerek dudakları kalınlaştırıyor olsalar da sürekli makyaj ile gezmek mümkün olmadığı için bu çözüm sadece geçici bir durum olabiliyor.

Dudak estetiği uzmanları ise dudak dolgusu ya da diğer adıyla dudak kalınlaştırma operasyonları ile daha kalıcı ve kadınları memnun edecek çözümleri elbette sunuyorlar. Dudaklara yapılan bu işlemler hem daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlıyor hem de dudağınızın istediğiniz bölgelerini öne çıkarmanıza yardımcı oluyor.

Bu yöntemler içerisinde en popüleri dudak içerisine çeşitli dermal dolgu malzemelerinin enjekte edilmesidir ve bazen direkt olarak dudak dokusuna bazen de dudak kenarlarındaki gereken bölgelere uygulanmasıdır. Anlayabileceğiniz üzere gerçekleştirilen bu enjeksiyon sadece dudağın kendisini değil aynı zamanda dudak bölgesinin tümünün yeniden şekillendirilmesi için uygulanmaktadır.

Zira sarkık dudaklar da şikayetler arasında yer alıyor ve dudak çevresine uygulanan bu operasyon kalın ancak sarkıklıktan şikayet eden kadınların da sorunlarına çözüm oluyor. Ancak işlem gerçekleştirilmeden önce doktorunuzla ciddi bir plan oluşturmanız, onun deneyimlerinden de faydalanarak kendi yüzünüze gitmeyecek değişikliklerden uzak durmanız gerekmektedir. Pek çok kadın kendinde hoş durmayacak modelleri uygulatmak için doktorlara baskı yapmakta, neticesinde de maalesef kötü sonuçlarla karşılaşmaktadır.

Yerel anestezi ile gerçekleştirilen operasyon sırasında pek acı hissedilmemekte ve hasta çoğunlukla rahat bir şekilde ameliyatı atlatmaktadır. Özellikle doktorunuzun deneyimli ve profesyonel olması, merdiven altı diyebileceğimiz güzellik merkezlerinde gerçekleştirilmemesi önem taşıyor. Yüzün genel yapısından uzak ve abartı bir şekilde gerçekleştirilen dudak kalınlaştırma işlemi ise operasyonun ardından memnun olmamanıza neden olacaktır.

Ameliyat bittikten sonra çok kolay bir şekilde günlük hayatınıza geri dönebilir ve yeni dudaklarınızın keyfini sürebilirsiniz. Ancak genlerinizde kodlanan dudak yapısının da belli bir sınırı olduğunu ve tamamen yeniden şekillendirilmiş dudakların mümkün olmadığını da bilmeniz gerekmekte.

0 yorum:

Yorum Gönder