DERİ ÇATLAKLARI NASIL GİDERİLİR, NEDENLERİ NELERDİR


Vücutta ve deride meydana gelen çatlaklar kadınların en çok korktukları ve sahip olduklarında geçirmek için ellerinden geleni yaptıkları rahatsızlıkların başında geliyorlar. Özellikle güzelliğin en çok dışa vurulduğu yer alan deri üzerinde meydana gelen bu deformasyonların çoğalması ve makyaj ile örtülemeyecek düzeye gelmesi başlıca şikayetler arasında. Deri çatlaklarının oluşumu, nedenleri ve nasıl giderileceğine dair sizlere bilgi vererek başınızı bu beladan bir nebze de olsa kurtarmaya çalışacağız.

Pek çok sebebi olabilen deri çatlaklarının en sık rastlanan nedenleri arasında çok hızlı bir büyüme gerçekleşmesi, hamilelik ve sık sık kilo alıp vermek, ani kilo değişimleri başta gelmektedir. Her ne kadar medikal olarak ciddi bir rahatsızlık olmasa da deri altındaki tabakanın yırtılması sonucunda meydana gelen bu çizikler görsel olarak da bir o kadar rahatsızlık vericidir.

Özellikle derinin gergin ve sıkı olduğu yerlerde gerçekleşme olasılığı çok yüksek olan deri çatlaklarının gebe kadınlarda karın ve göğüs bölgelerinde, ergenlikte kalça ve göğüslerde, yüksek kiloya sahip olanlarda ise pek çok farklı yerde meydana geldiği görülmüştür. Çeşitli hastalıklara karşı kullanılan ilaç ve tedavilerin de deri çatlaklarına neden olması mümkündür.

Her ne kadar tıbbi olarak çok önem arz etmese de güzellik anlamında rahatsız edici olabilen bu çatlaklardan kurtulabilmek amacıyla en sık kullanılan yöntemlerden birisi A vitamini ile desteklenen bakım ve tedavi kremleridir. Hem çatlakların oluşturduğu beyaz çizgileri tedavi eden hem de cildin renginde düzelmelere yol açan bu kremler çeşitli deri sarkıklığı sorunlarında da kullanılmaktadırlar. Bir kaç ay süren tedavilerde çeşitli deri reaksiyonları, alerjiler ve yan etkiler meydana gelirse maalesef tedavinin durdurulması gerekmektedir.

Peeling ve lazer tedavileri de derinin orta tabakasına kadar açılmalar sağladıkları veya deri rengini düzelttikleri için tercih edilebilseler de pek çok kadının bu tip uygulamaların olası yan etkilerinden kaçındıkları bilinmektedir.

Bunların yanında radyo frekansı ile gerçekleştirilen veya yoğunlaştırılmış ışık gibi yeni yöntemler de son yılların popüler deri çatlağı tedavisi yöntemleri arasında yer almaktadırlar. Çok daha az yan etkiye sahip olan bu tedavileri uzmanlara danıştıktan sonra deneyebilirsiniz.

Çatlakların tedavisinin en önemli noktası mümkün olduğunca oluşmadan önce kendimize dikkat etmek ve sebepleri ortadan kaldırmaktır. Çok sık kilo alma ve kilo vermeden kaçınmak, gebelik sırasında bebeğe zararı olmayan bakım kremleri ile cildin bakımını aksatmamak ve spor yaparak cildi dinç, dinamik tutmak gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder