SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI


Kozmetik ürünlerin doğru kullanıldıklarında makyaj sayesinde güzelliğimize güzellik kattıkları bir gerçek. Ancak çoğu zaman profesyonel bir el tarafından yapılmadığında moral bozucu durumlarla karşılaşmak bir sorun hale geliyor. Zira makyaj doğru yapıldığında daha önce olmadığı kadar iyi görünmenizi sağlayabilir, ancak yapılan en küçük hatada tüm bir makyajın güzelliği silinir ve hata olan noktaya odaklanılmaya başlanır. Eğer makyajınızı kendiniz yapıyorsanız ve bu konuda gerçekten eğitim almadıysanız sık yapılan makyaj hatalarına dikkat ederek bu tip makyaj uygulamalarından kaçınmalısınız.

İnsan yüzünün en çok dikkat çeken bölgesi hiç şüphesiz ki gözler ve karşınızdaki kişi ile iletişim kurmaya başladığınız anda gözleriniz ile de bu iletişime destek olursunuz. Bu noktada kaşlarının şeklini düzeltmek, daha dolgun görünmelerini sağlamak ve ifadelerini güçlendirmek isteyen kadınlar kalem ya da farlar sayesinde kaşlarını boyuyorlar ancak ipin ucunu kaçırıp kaş yapayım derken göz çıkaranların sayısı hiç azımsanamayacak kadar çok. Kaşlarınız sizi ifade edebilecek kadar belirgin olmalı ancak gözlerinizi aşıp da tüm dikkati kendilerine çekmeyecek kadar da belirsiz olmalı. Çok fazla kaşlarınızı öne çıkarmaktan çekinirseniz gözlerinizin güzelliği kendini daha çok belli edecektir.

Bazı filmlerde allık sürmenin normalden farklı bir şekilde gerçekleştiğini ve dağıtılmadan bırakıldığını görmüş olabilirsiniz. Ancak maalesef gerçek hayat ile filmler çok farklı koşullar altında çekiliyorlar ve varolan ışık düzenine, kameraya ve sahneye göre yapılan film makyajlarının aksine gerçek hayatta tüm ışık ve koşullara uygun şekilde makyajınızı gerçekleştirmelisiniz. Bunun yolu ise allığınızı sürdükten sonra bunu yüzünüze uygun şekilde dağıtmaktan ve toplanmasını önlemekten geçiyor. Toz allıklarınızı sürdükten sonra ufak parmak vuruşları ile fazlalıklarının düşmesini sağlarsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Dedik ya yüzün en önemli noktası gözlerdir diye. Kaşlardan sonra sıra şimdi de gözün kendisine geldi. Ülkemizde özellikle İran ve Arap makyajının esintilerinden kaynaklanan göze kalem çekme modası oldukça yaygın. Ancak bu bölgelerde geleneksel olarak yapılan bu makyajın gerçekten kadınlar için en iyisi olduğunu söylemek zor. Gözlerinize uyguladığınız göz kaleminizi çok fazla kullanmanız ve özellikle alt kısımlarda kalınlaştırmanız hem gözlerinizi arkaplana atacaktır hem de yaşınızı olduğunuzdan çok fazla göstererek sizi daha yaşlı gösterecektir. Göz kaleminizin ayarını tam uygun şekilde yapmalı ve çok az görünür olmasını sağlamalısınız.
SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI

0 yorum:

Yorum Gönder