En Güzel Kokan Parfüm


Herkesin kendisi için en güzel parfümü aradığı ve sevgilisine, eşine, kendine ya da arkadaşlarına güzel kokarak iyi bir intiba bırakmak istediği kesin. Ancak pek çok deneme yanılma sonucunda bile maalesef en iyi kokulara sahip olmakta zorlananlar var ve bu durum büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Özellikle arkadaşlarında gördükleri, kokladıkları parfümlerin kendilerinde hiç iyi durmadığını farkeden kadınların unuttuğu büyük bir nokta var: her kişinin parfümü ona özel olmalıdır.

Yani anlayabileceğiniz üzere en güzel kokan parfüm hangisi sorusunun cevabı sizin nasıl bir yapıya sahip olduğunuza bağlı. Bu nedenle yazımızda kendiniz için en güzel kokan parfümü nasıl bulabileceğinizi ve dikkat etmeniz gerekenleri kısaca anlattık.

Koku seçiminde en önemli noktalardan birisi seçtiğiniz parfümün teniniz tarafından kabul edilme ya da edilmeme olasılığıdır. Bu noktada en önemli belirtilerden birisi bileğinizin iç bölgesine sıktığınız parfümün otuz dakika sonra hala orada olup olmadığını kontrol etmenizdir. Eğer koku hala alınabilir halde duruyorsa cildiniz parfüm için uygun demektir ancak kaybolmuşsa daha farklı parfümleri aramaya devam etmelisiniz. Çünkü cilt kendine uygun olmayan kokuları en kısa sürede uzaklaştırmaktadır.

Pek çok yerde ten rengine göre koku seçilmesi gerektiğinden bahsedilir ancak aslında ten renginizden ziyade nasıl gıdalar tükettiğiniz çok daha belirgin bir etkendir. Ülkemizin doğu bölgelerinde daha acılı, etli besinler tüketilir ve ayrıca sigara tüketimi de yüksektir. Buralarda yaşayan kadınların egzantirik, baharat kokulu ve oryantal parfümler sürmek yerine daha ferahlatıcı bir his veren hafif ve suyu andıran kokular içeren parfümleri tercih etmeleri doğru olacaktır.

Elbette en güzel kokan parfüm bulunduğunuz ortama göre büyük değişiklik gösterecektir. Fark edebileceğiniz gibi parfümlerin kullanım alanları onların nasıl algılandığını büyük oranda değiştirmektedir. İş görüşmelerinize giderken çok ağır ve etkili kokular kullanmanız rahatsızlık hissi yaratacaktır ancak özel gecelere ve açık hava etkinliklerine giderken hafif kokular kullanmanız etkisinin hissedilmemesine neden olacaktır. Bu nedenle farklı kullanım alanları için farklı kokular bulundurmalısınız.

Ten renginizin en güzel kokan parfümü bulmakta çok etkisi yoktur ancak sarışın olanların biraz daha oryantal parfümleri tercih etmeleri, esmer olanların ise daha hafif kokularla kendilerini göstermeleri büyük bir olasılıktır. Parfümlerinizi denemeden önce yemek yemediğinizden ve her gün gereken su tüketimini gerçekleştirdiğinizden de emin olmalısınız.
EN GÜZEL KOKAN PARFÜM HANGİSİ?

0 yorum:

Yorum Gönder