PEDİKÜR NEDİR NASIL YAPILIR


Pedikürü hepimiz çok defa duymuşuzdur ama aslında pedikürün yanında genelde pek çok diğer bakım uygulaması da yapıldığı için tam anlamıyla ne olduğuna dair bir fikriniz olmayabilir. Zira manikür, pedikür ve tüm diğer bakımlarınız bir arada yapıldığında hangisinin pediküre hangisinin diğer bakımlara ait olduğunu fark etmeniz biraz zor olacaktır. Bu nedenle sizlere bu yazımızda pedikür nedir konusundan bahsederek daha sonra pedikür nasıl yapılır sorusuna bir cevap arayacağız.

Pedikür temel olarak ayak bakımı demektir. Pedikür yaparken ayak tırnaklarınızın istenilen şekilde kesilmesinden tutun da tırnak diplerindeki etlerin şekillendirilmesine kadar onlarca farklı kriter yer almaktadır. Özellikle yoğun şekilde kullanılan ayaklarınız zaman içerisinde sertleşecek ve eski güzelliğini kaybedecektir. Pedikürün içerisinde tüm bunların ortadan kaldırılması ve ayaklarınıza olabilecek en güzel görünümün verilmesi yer almaktadır.

Pek çok kadın hem kuaför ve bakım salonlarındaki malzemelerin sağlığına güvenemediği için hiç pedikür yapmamaktadır. Bunu önlemek için kendi pedikürünüzü evinizde de yapabilir ve zamanla oldukça pratik kazanabilirsiniz. İki haftada bir kendiniz yapacağınız pedikür hem ayaklarınızı güzel gösterecektir hem de size maliyeti çok düşük olacaktır.

İlk olarak unutmamanız gereken nokta, pedikürün ya banyo sonrasında ya da ayakların bir süre ılık suda bekletilmesinin sonunda yapılmasının en iyi sonucu vereceğidir. Çünkü bu sıcaklıklarda ve suyun içerisinde ayaklarınızın etleri yumuşayacak, tırnaklarınız daha kolay şekil alır hale gelecektir. Daha sonra çok sert olmayan bir ponza taşı ile topuklarınızdaki nasırlardan kurtulmaya başlayabilirsiniz.

Nasırların ardından tırnak diplerinizdeki etleri kesebilir yahut ileri doğru ittirebilirsiniz. Pek çok kadın kesmenin zahmeti ve zorluğundan dolayı etleri ittirmeyi tercih etmektedir. Sadece ittirilemeyen ve sorun çıkaran bölgelerde kesme işlemi yaparak vakitten kazanabilirsiniz. Eğer kesme işlemi gerçekleştirirseniz ardından alkol yahut kolonya ile ayaklarınızı temizlemeyi unutmamalısınız.

Tırnaklarınızı istediğiniz şekilde kestikten sonra tercihen kağıt bir törpü ile güzelce törpülemeli ve törpüyü tırnak içlerinden uygulamayı unutmamalısınız. Oje sürmeyi düşünüyorsanız ilk olarak bir cila tabakasını unutmamalı ve ojenin sağlam bir zemin üzerine oturmasını sağlamalısınız. Pek çok süpermarkette satılan ayak bakımı kremlerinden alırsanız ayaklarınızın yumuşaklığını uzun süre koruyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder