BURUN ESTETİĞİ ZARARLI MI


Kadınların yüz güzelliklerine ne kadar büyük bir önem verdikleri ortada. Her ne kadar bedeniminizin güzelliği bir bütün olsa da yüzün önemi çok daha fazla ve insan ilişkilerinde en çok dikkati çeken nokta burası olduğu için güzel bir yüzde o yüze uyumlu bir burun olması gerektiği de biliniyor. Bu nedenle her yıl binlerce kadın burun estetiğine başvuruyor ve istediği sonuçları elde edebiliyor. Ancak henüz operasyon yaptırmamış olanların aklında burun estetiği zararlı mı sorusu dönüp duruyor. Bu soruya cevap olması için sizlere burun estetiğinde yanlış ve zararlı olarak bilinen noktaları aktarmaya çalışacağız.

Bunlardan ilki elbette günlük hayata dönme süresinin uzun olduğunun düşünülmesidir. Pek çok kadın bu sürecin uzunluğundan dolayı burun ameliyatı olmaya çekinmektedir ancak ameliyatın düzeyine göre değişebilen haftalarda kolaylıkla günlük hayatınıza dönebiliyorsunuz. Her ne kadar kısmi morluklar ya da ufak tefek sıkıntılar olsa da dışarı çıkmanızın, günlük hayata karışmanızın önünde bir engel yok. Hatta denize girmek isteyen kadınlar burunlarındaki ödemlerden daha kolay kurtulmak için tuzlu deniz suyundan fayda bile görebiliyorlar.

Ayrıca burun estetiğinin ileri yaşlarda yapılabileceğine dair dedikodular pek çok genç kadını şaşırtmaktadır. Keyfi olan uygulamalarda ergenliğin bitimi elbette beklenmektedir ancak solunum sistemini dahi etkileyebilecek ciddi vakalarda bu çok daha erkene alınabilmekte ve sorunlar ortadan kaldırılmaktadır. Eskiden burnun içi ve dışı ayrı ayrı ameliyat edilmekteydi ancak son teknolojik gelişmeler neticesinde burnun dışının da solunumda büyük bir önem arzettiği ortaya koyulmuştur ve sağlık sebepleri ile yapılan ameliyatlarda burnun dış kısmı da işin içine dahil edilmektedir.

Burun estetiğinden sonra sağlık problemleri yaşanacağına dair bazı hurafeler de mevcuttur. Özellikle ameliyatın ardından nefes almanın mümkün olmadığı yahut ilerleyen zamanlarda solunum sıkıntıları meydana geldiğine dair onlarca bilgi internette geziyor ancak bütün bunlar deneyimsiz ellerde yapılan ameliyatların sonuçlarından bir tanesidir. Ameliyat kararı vermeden önce doktorunuz hakkında olabildiğince bilgi elde etmeli ve merdiven altı tabir edilen ucuzcu, kaçak yerlerde ameliyat olmamalısınız.

Diğer ameliyatların tersine burun estetiğinde kesinlikle çok ciddi acılar ve ağrılar meydana gelmez. Operasyonun ardından ufak sızlamalar ve bakım sürecinden dolayı zahmetler olabilir ancak ciddi bir operasyon geçirmişsiniz gibi düşünmemelisiniz. Zira burun içindeki kemiklerin yeniden şekillendirilmesinin ardından burun kırılması gibi ağrılar meydana gelmez.

0 yorum:

Yorum Gönder