PARFÜM SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ


Piyasada satın alınabilecek yüzlerce çeşit parfüm mevcut ancak bu parfümlerin sizin için uygun olup olmadıkları ise bazen tam bir muamma olabiliyor. En iyi parfüm kişinin kendi yapısına göre değişiklik gösterebileceği için başkalarında çok beğendiğiniz bir parfümün sizde iyi durmadığını fark etmeniz de olası. Bu nedenle parfüm seçerken ten renginizden tutun da yaşınıza ve giyiminize kadar pek çok etken doğru parfüm seçiminde rol oynuyor. Parfüm seçerken nelere dikkat etmeli merak ediyorsanız size yardımcı olmaya çalışalım.

Öncelikle parfüm seçimi sırasında sabah saatlerini değil mümkün mertebe öğle saatlerini tercih etmeye çalışın. Güne yeni başlarken duyularınızın tam olarak kendine gelmemiş olması mümkün ve bu nedenle denediğiniz kokunun gereğinden fazla iyi kokması ya da kötü kokması en çok rastlananlar arasında. Ayrıca yemeklerden sonra parfüm denemesi yapmak maalesef yanlış koku seçimine neden olabiliyor.

Parfüm denemeleri sırasında eliniz ve kolunuza sıkmak yerine bilek içlerinize sıkarak kokuyu denemeniz en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır. Zira gün içerisinde pek çok dış etkene maruz kalan diğer bölgeler kokunun yanlış algılanmasına neden olabilirler.

Bir ya da iki koku denemesi yaptıktan sonra en az bir saat boyunca denemelere son vermeniz gerekmekte. Zira aynı bölgede birden fazla parfüm denemesi yaptığınızda kokular karışacağından ve burnunuz kokulara bağışıklık kazanacağından dolayı net bir sonuç elde edemeyebilirsiniz.

Seçim sırasında yaşadığınız yerdeki hava sıcaklığı, içki ve sigara tüketiminiz, yaşınız ve ten renginiz ile yemek tercihleriniz de önem kazanıyor. Zira sebze veya et ağırlıklı olarak beslenenlerin vücuttaki salgı yapıları farklılık gösterdiğinden dolayı aynı kokular farklı kişilerde farklı olarak algılanacaktır.

İş hayatında bulunan ve topuklu ayakkabı gibi kasları yorucu faaliyetlerde bulunanların baharat, oryantal, paçuli veya sandal içerikli parfümlere yönelmeleri iyi olacaktır. Sporla ilgilenenler ise tazeleyici tabir edilen hafif kokuları kullanmalılar. Ayrıca parfüm kullanımında kokunun kolayca uçup gideceği kol dışını kullanmak yerine kolun iç kısmını kullanmak da önemlidir.

Akşam gezmelerinde ise gün içerisinde yorulan burundaki koku algılayıcılarından dolayı daha yoğun parfümlerin kullanımı doğru olacaktır. Zira sabah ağır kaçacak olan bu tip kokular akşam normal olarak hissedilecek ve alanlara güzel duygular yaşatacaktır.
PARFÜM SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

0 yorum:

Yorum Gönder