SİGARANIN SAÇLARA ETKİSİ VE ZARARLARI NELERDİR


Sigara Türk halkının vazgeçemediği tüketim maddelerinden bir tanesi ve her ne kadar yasaklar oldukça gündemde ve kadınlarda sigara tüketimi erkeklere oranla daha az olsa da sigara içen kadınların sayısı da azımsanamayacak kadar çok. Güzelliğine ve genç bir cilde, sağlıklı saçlara, sıkı bir vücuda sahip olmak isteyen kadınların gerçekleştirdiği bu sigara tüketimi ise daha güzel olmanın önündeki en büyük engellerden bir tanesi olarak yer alıyor.

Saç bakımı kadınların en çok önem verdikleri konuların başında geliyor ve onlarca şampuan, krem, bakım kürü ve emek saçların biraz daha güzel, parlak olması için deneniyor. Ancak sigara tüm bu emeklerinizin karşılığını almanıza mani oluyor. İşte bu yazımızda sigaranın saçlarınıza ne şekilde etki yaptığı ve zararlarından bahsedeceğiz.

Öncelikle sigaranın kalp ve damar hastalıklarına neden oldukları için saç köklerini besleyen kılcal damarların da zarar görmesini sağladığını unutmamak gerekiyor. Canlı ve parlak saçların püf noktasının düzgün kan akışı, hatta saç diplerine yapılacak yumuşak masajlar olduğunu hatırlarsanız sigaranın damarlara ve kan akışına verdiği bu zararın saçlarınız için ne kadar mühim bir mesele olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Aynı zamanda sigara içenlerin yoğun olarak sigara içilen ortamlarda bulunmaları da sürekli olarak sigara dumanında bulunan maddelerin saç tarafından tutulmasına neden olur. Hem saçları hem de saç diplerini tutan bu maddeler herhangi bir faydalı özelliğe sahip olmadıklarından dolayı eğer saçlarınızı sürekli olarak yıkamıyorsanız çok daha solgun ve mat saç tellerine sahip olmanıza neden olurlar.

Ancak saçlarınızı sürekli yıkayarak pis sigara kokularından ve zararlı maddelerden kurtulmak isterseniz bu sefer de sık saç yıkamaktan kaynaklanan saç diplerinde yağsızlık, nem eksikliği, kuruluk gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalırsınız.

Vücudunuzda yaşanan demir eksikliğinin de saç dökülmelerine büyük etki ettiği biliniyor. Sigaranın bedeninizde yarattığı düzenli ve yavaş tahribat yıllar içerisinde ihtiyaç duyulan hayati maddelerin de vücutta tutulmasına engel oluyor ve canlı saçlar için gerekli olan bu mineraller maalesef saçlara ulaşma imkanına sahip olamıyor.

Bedenimize zarar veren bütün maddelerin saçlarda ve ciltte sebep oldukları tahribattan korunmak ve daha uzun süre genç ve güzel kalabilmek için sigara tüketiminizi sınırlamanız yahut tamamen bırakmanız elzem konular arasında yer alıyor.
SİGARANIN SAÇLARA ETKİSİ VE ZARARLARI NELERDİR?

0 yorum:

Yorum Gönder