MAKYAJ MALZEMELERİNİN SON KULLANMA TARİHLERİ


Makyaj malzemeleri tüm kadınlar öyle ya da böyle, az ya da çok kullandıkları malzemeler ancak bu ürünlerin son kullanma tarihleri hakkında bilgisi, fikri ya da öğrenme isteği olan o kadar az kişi var ki tarihi geçmiş makyaj malzemelerinin taşıdığı büyük riski bilmemek ilerleyen zamanlardaki pek çok cilt probleminin de sebebi.
Sürekli olarak güzel tutmak istediğimiz cildimize uyguladığımız bu kimyasal maddelerin uzun süreli kullanımları cilde zarar verirken bir de son kullanma tarihlerinin geçmesi işleri daha da riskli hale getiriyor. Eğer cilt ve vücut sağlığınıza önem veriyorsanız her tip makyaj malzemesinin son kullanma tarihini önemsemelisiniz.
Sıvıdan oluşan makyaj malzemeleri kuru malzemelere göre çok daha erken bozulmakta ve zararlı hale gelmektedir. En fazla 1 yıla kadar dayanabilen fondöten, dudak parlatıcısı gibi bu ürünleri 6 aydan daha fazla kullanmamanız riskleri minimuma indirmenizi sağlayacaktır.
Ayrıca gözlere sürülen maskara, eyeliner gibi malzemeler zamanla bakteri toplamaya ve gözlere zarar vermeye başlamaya eğilimlidirler. Bu ürünleri sık sık tazeleyerek zararlı etkilerinden korunmanız gerekmektedir. Bu nedenle en fazla 6 ay kullanım süresi biçilen göz makyajı malzemelerine dikkat etmelisiniz.
Cilt kremleri kavanoz modellerde daha fazla bakteri toplandığı için daha az kullanım dönemine sahip olmaktadır. Yine sıvı içerikli bu malzemeleri de 1 yıldan uzun süre kullanmamanız önemli. Ancak ürün kalitesine göre değişkenlik gösteren bu kullanım tarihleri 3 aya kadar azalabilmektedir.
Tamamen kuru olan pudra, far ve allık gibi malzemeler daha az bozulan malzemelerdir ve bu nedenle 2 yıla kadar kullanılabilirler. Makyaj malzemelerinizin koku ve kıvamlarını düzenli olarak takip ederek kıvamlarında değişiklik, kokularından bozulma hissettiğiniz malzemeleri değiştirmeniz gerekmektedir.
Parfümlerin ise saklanma koşullarına göre son kullanım tarihleri değişmektedir. Özellikle güneş ışığı alan ve havaya maruz kalacağı yerlerde bekleyen parfümler çok kolay bozularak güzel kokularını kaybedeceklerdir. Bu nedenle oda sıcaklığında, karanlık ve nem almayan bir yerde saklamanız durumunda bir kaç yıl boyunca parfümünüzü kullanabilirsiniz. Kokusunda yaşanacak ani bir değişiklik parfümün bozulduğunu gösterecektir.
Ojeler ise incelticiler sayesinde çok uzun yıllar kullanılabilirler. Herhangi bir son kullanım tarihine sahip olmayan bu ürünleri sürülebilir oldukları sürece kullanabilirsiniz ancak zamanla tırnaklarınızdan daha çabuk dökülmeleri mümkün hale geldiğinde değiştirebilirsiniz.
MAKYAJ MALZEMELERİNİN SON KULLANMA TARİHLERİ

0 yorum:

Yorum Gönder