KEPÇE KULAK AMELİYATI VE OPERASYONU


Kepçe kulaklar pek de nadir olmayan kulak şekillerinden bir tanesi ve aslında ne kadar çok insanın kulaklarından şikayet ettiğini tahmin edemezsiniz. Doğuştan itibaren gelen bu şekil sorununu elbette kepçe kulak ameliyatı ile çözmek mümkün. Çok erken yaşlarda ortaya çıkarsa ameliyat gerektirmeden çözülebilen kepçe kulağın maalesef ortaya çıkması biraz daha ileri yaşlarda meydana geldiğinden dolayı estetik operasyonlara ihtiyaç duyuluyor.

Kepçe kulak ameliyatı oldukça hafif olarak kabul edilen operasyonlardan birisi ve bu nedenle operasyon gerçekleştikten sonra hastalar hemen evlerine gönderilmektedirler. Ameliyatın ardından bir kaç gün boyunca ten rengi malzemelerle pansumanlar gerçekleştirilir ve daha sonra herhangi bir operasyona gerek kalmaz. Yetişkinler için kullanılan lokal anesteziye rağmen çocuklarda genel anestezi ile kepçe kulak operasyonu tamamlanmaktadır. Operasyondan sonra meydana gelebilecek hafif ağrılar için standart ağrı kesiciler kullanılmaktadır.

Yaşı 6’dan ufak olan çocuklarda ve çeşitli riskli rahatsızlık ve hastalıkları bulunan hastalarda kesinlikle uygulanmaması gereken operasyonun uygulanması durumunda çeşitli komplikasyonlar meydana gelebilir.

Bu durumu engellemek ve yan etkilerden hastayı korumak için operasyon öncesinde gereken tetkik ve testler gerçekleştirilir. Hastanın farkında olmadığı diğer rahatsızlıkları varsa bunların tespit edilmesi durumunda kepçe kulak ameliyatından da vazgeçilir. Her iki kulak için toplamda bir saati geçmeyecek şekilde yapılan estetik ameliyatın ardından antibiyotik tedavisi de gerçekleştirilir.

Geçmişte oldukça geniş yarıklar açılarak gerçekleştirilen ameliyatın, ilerleyen imkanlarla birlikte çok daha hafif ve rahat bir şekilde yapılması mümkün hale gelmiştir. Bir kaç gün içerisinde günlük yaşamına dönebilen hasta böylece herhangi bir rahatsızlık duymadan kepçe kulak rahatsızlığından kurtulabilmektedir.

Elbette kepçe kulak ameliyatının gerçekleştirilebileceği bazı uygun mevsimler de mevcut. Özellikle kış zamanlarında çok daha az dışarı çıkılması, operasyonun ardından gereken bir kaç günlük sürenin daha kolay bir şekilde geçmesini sağlayacaktır. Operasyondan sonra elbette çok sıcak, çok soğuk ortamlar gibi vücudu rahatsız edecek yerlerden uzak durarak istirahat etmek faydalı olmaktadır.

Kulaklarınızın şekli için oldukça önemli sayılabilecek bu ameliyattan önce doktorunuza danışmanız ve tam olarak ne istediğinize dair doğru kararı vermeniz de daha sonraları hayal kırıklıklarına uğramanızı engelleyecektir. Maalesef acele verilen kararların ardından ortaya çıkan sonuçlar pek çok hasta için şikayet sebebi olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder