KOLTUK ALTI TERLEMESİNİ ÖNLEMEK


Koltuk altlarında meydana gelen terlemeler hem kadınların hem de erkeklerin kabusları arasında yer alıyor. Sıcak yaz günlerinde meydana gelmesi normal olsa da özellikle serin ortamlarda bile koltuk altlarında terlemeler gerçekleşenlerin bunu önlemek istemeleri kadar doğal bir şey olamaz. Zira hem koku yaydıkları için hem de kıyafetler üzerinde kötü bir görünüme neden oldukları için koltuk altında meydana gelen terlerden kurtulmaya çalışmak herkesin denediği şeyler arasında yer alıyor.

Kıyafetlerin çok daha çabuk eskimesinden tutun da daha kısıtlı renk seçimine neden olmaya kadar onlarca yan etkisi ve günlük hayatı zorlaştırıcı durum yaratan koltuk altı terlemesinden kurtulmak uygulayabileceğiniz yöntemlere biraz değinelim ve size yardımcı olmaya çalışalım.

Siz de tahmin edersiniz ki koltuk altı terlemesinde oluşan kötü kokuların en büyük sebeplerinden bir tanesi bölgenin hava almaması ve burada biriken bakterilerdir. Eğer koltuk altınızı düzenli olarak temizler, tüylerden arındırır ve bu bölgeye parfüm sıkmaktan sakınırsanız ilk adımı başarıyla tamamlamışsınız demektir. Zira parfümler içlerinde bulunan kimyasal maddelerden dolayı hem terleme düzenini bozarlar hem de iki koku bir araya geldiğinde çok daha kötü sonuçlar meydana gelebilir.

Şimdi sırada yine de terliyorsanız uygulamanız gereken yöntemler var. Sabahları güzel bir duş aldıktan ve temizlendikten sonra ıslak kol altlarınıza ev sodası uygulamanız ve güzelce sürmeniz gün boyunca tüm ter kokularından arınmanızı sağlayacaktır. Bakkallar ve marketlerde ev sodası yahut karbonat olarak geçen bu madde terden kaynaklanan kokuların bastırılmasında oldukça etkilidir. Ayrıca sağladığı kuru ortam terinizin de daha az belirgin olmasını sağlayacak ve terli görüntüyü engelleyecektir.

Çeşitli markaların piyasaya sürdükleri roll-on ve diğer kol altlarına özgü spreyler de işinizi görecektir. Bu ürünler direkt olarak kol altınıza yönelik olarak üretildiklerinden dolayı diğer parfüm ve deodorantlar gibi nahoş durumlara veya koltuk altı kararmasına sebebiyet vermeyeceklerdir.

Son zamanların koltuk altı terlemesini önleme yöntemlerinden birisi ise botoks uygulaması. Koltuk altındaki deriye enjekte edilen botoks maddesi ile terlemeler 4 ila 6 ay arası bir süre boyunca tamamen durduruluyor ve özellikle yaz aylarında kurtarıcı olabilen bu uygulama sayesinde kaliteli bir yerde yapılması şartıyla uzun bir süre teri bir daha düşünmek zorunda kalmazsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder