DUDAK KURUMASININ NEDENLERİ VE SEBEPLERİ


Dudak kuruluğu her ne kadar hem erkek hem de kadınlarda varolan bir sorun olsa da kadınlarda görülme olasılığı daha fazla olmaktadır. Aynı zamanda güzel görünme isteği kadınlarda daha çok olduğundan dolayı dudak kurmasından dolayı karşılaşılan çeşitli çatlaklar ve görsel rahatsızlıklar oldukça önemli konulardır.

Dudak kuruluğunun temel nedenleri genel olarak B vitamini, yağ eksikliği veya demir eksikliği olmaktadır. Vücudun ve dudak cildinin bu maddeler yönünden eksik kalması dudak kuruluğuna davetiye çıkarmaktadır. İhtiyaç duyduğumuz bu mineral ve vitaminleri karşılayabilmek için düzenli bir beslenme rejimine sahip olmak ve sağlıklı şekilde yaşamak almamız gereken ilk önlemler arasında.

Ayrıca gün içerisinde düşük sıvı tüketimi gerçekleştirmek veya sürekli olarak vücudumuzun su dengesini bozacak kola, alkol gibi içecekler tüketmek de dudak kuruluğuna sebep olacaktır. Günlük 2 litrenin üzerindeki su tüketimi vücut için gerekli olduğundan dolayı dudak kuruluğunun nedenleri arasındaki bu eksikliği tamamlamanız çok önemli.

Dudaklar kurudukça dudak yalama alışkanlığı da çok rastlanan rahatsızlıklardan bir tanesi. Hem kuruluğu arttırıcı hem de çatlaklara sebep olan dudak yalama alışkanlığını kontrol ederek bu rahatsız edici görünümün daha da ilerlemesini engelleyebilirsiniz.

Kozmetik malzemeler içeriklerinde barındırdıkları kimyasallar nedeniyle de dudak bölgesinde kuruma ve çatlama sorunlarına sebep olabiliyorlar. Özellikle kalitesiz rujların sebep olabildiği dudak kuruluğunun önüne geçebilmek için size en uygun nemlendirici içerikli ruju tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

Çeşitli psikolojik rahatsızlıkların da bedenimiz üzerinde fiziki etkileri olduğu biliniyor. Bu nedenle varolan ruhsal sorunlarınızı kendiniz çözemiyorsanız uzmanlardan destek almanız hem genel olarak cildinizin çok daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlayacaktır hem de dudaklarınız ile ilgili şikayetlerinizi azaltacaktır.

Sık sık çok kuru ortamlarda bulunmak, güneşe ve tozlara uzun süre maruz kalmak gibi yüzümüzü etkileyen zararlı etmenlerden kaçınmanız dudaklarınızın çok daha sağlıklı ve genç kalmasını sağlar. Bu nedenle sadece kozmetik malzemelere ve beslenmeye değil bulunduğunuz ortamlara da dikkat etmeniz gerekmektedir.

Eğer bu maddelerimizin hepsine dikkat etmenize rağmen yine de dudaklarınızda kuruluk, çatlama gibi sorunlar yer alıyorsa başka bir rahatsızlığın kendini gösterme şekli olabileceğini de aklınızda tutarak sağlık kuruluşlarında şüphelendiğiniz konularda tetkikler yaptırmayı veya genel olarak check-up gerçekleştirmeyi unutmayın.
DUDAK KURUMASININ NEDENLERİ VE SEBEPLERİ

0 yorum:

Yorum Gönder