MAKYAJ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


Makyaj yapmak neredeyse her kadının günlük hayatının vazgeçilmezleri arasında. Ancak güzel ve bilinçli makyaj yapabilme yeteneği ve bilgisi de bir o kadar az. Çoğunlukla kulaktan dolma ya da kendi deneyimlerine dayanarak makyajlarını yapan kadınların bazen gözden kaçırdıkları makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken kurallar var.

Makyajın en önemli ilkeleri arasında açık renklerin hacim ve ışık kazandırdığını, koyu renklerin ise hacmi azaltarak gölgeler yarattığını bilmek geliyor.

Yani açık tonları yüzümüzün öne çıkarmak istediğimiz, genişletmek istediğimiz alanlarında kullanmamız gerekirken göz önünden almak istediğimiz, kapladığı alanı az göstermek istediğimiz bölgeleri ise koyu tonlar ile birlikte makyajımıza katmalıyız.

Farklı renkler her ne kadar makyajın olmazsa olmazları arasında yer alsa da bu farklılığı hoş bir hale getirebilmek için birbiri ile uyumlu renkleri tercih etmek elbette gerekli. Bütün bir yüze uygulanan aynı renk ve aynı tondaki makyajdansa aynı bölge içerisinde bile güzelce yapılmış farklı tonlardaki makyaj istenen yerlerin öne çıkarılarak istenmeyen bölgelerin görünmesini engelleyecektir.

Siyah ve beyaz renkler birlikte kullanıldıkları diğer renkleri göz önüne çıkarma veya kaldırma etkisine sahip olduklarından dolayı bu tonları yerinde kullanmanız diğer renklerin yüzünüzde yarattığı etkileri de arttıracaktır.

Cildi donuk ve soluk olanların makyajlarını gerçekleştirmeden önce bej tonlarında makyaj altları sürmeleri ve ardından fondötenlerini ciltle aynı renkte veya yarım ton daha açık olarak kullanmaları gerekmekte. Pudra ve allık kullanımında büyük fırçalar tercih edilirken göz altlarında yer alan morlukları, sivilceleri ve diğer kızarıklıkları kapatıcılarla iyice yedirerek kapatmak önemli.  Kapatılan bu bölgelere uygulanan makyaj altının cilt renginden açık ton olması gerektiği unutulmamalı.

Sıra gözlere geldiğinde siyah-kahverengi göz bebeklerine sahip olanların bej tonlardan şaşmaması, mavi-yeşil-ela gözlü olanların ise istedikleri tonu kullanmaları mümkündür. Derin bakışlar için koyu renkler uygunken genç görünmek isteyenler yeşil ve mavi renklerdeki göz farlarını tercih edebilirler.

Dudak makyajında ruja ilaveten dudak kalemi ve parlatıcı gibi ürünler kullanılmak isteniyorsa bunlarda aşırıya kaçılmaması ve dikkatli bir şekilde sadelikle birlikte kullanılması gerekiyor. Makyajın başarılı olmasının koşullarından bir tanesi de makyaj olduğunun belli olmamasıdır. Bu nedenle makyajınızı tamamladığınızda bunun insanların gözüne sokulmaması gerektiğini bilmelisiniz.

Makyajın yüzde kaliteli durmasını sağlayan etkilerin bir tanesi de sağlıklı bir cilde sahip olmaktır. Zira makyaj sağlıklı da olsa ciltteki ufak tefek kusuraları örtmek için kullanılmalıdır. Sağlıksız beslenme, sigara, alkol tüketimi gibi nedenlerle ciltlerine bakmayan kadınların makyajdan alabilecekleri verim de düşecektir. Bunun yanında porselen makyaj gibi daha fazla cilt sorununu tetikleyen makyaj türleri pek iyi bir seçenek değildir.
MAKYAJ YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

0 yorum:

Yorum Gönder