AYAK MANTARI NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR


Güzel ve bakımlı tırnaklar bir kadının en çok değer verdiği özellikler arasında yer alıyor. El tırnaklarının yanında ayak tırnakları da özellikle açık ayakkabı giyenler veya ayak sağlığına, güzelliğine önem verenler için en önemli yerler arasında bulunuyor ve tırnak mantarı gibi çeşitli hastalıklar ayaklara verdikleri kötü görünümden dolayı büyük rahatsızlıklar veriyorlar.

Tırnakların bozulması ve doku özelliklerinin zarar görmesi nedeniyle gerçekleşen ayak tırnağı mantarı kendisini tırnaktaki şeklin bozulması ve tırnaklarda kalınlaşma olarak gösterebiliyor. Çoğunlukla ayaklarda meydana gelse de el tırnaklarında da oluşabilen tırnak mantarları bu yönleriyle daha da huzursuz edici olabiliyorlar.

Geçmişte gerçekleştirilen tırnak mantarı tedavisi çoğunlukla ilaç kullanımı ile gerçekleştiriliyordu ve iç organlara, özellikle de karaciğere zararı dokunabilen bu yöntem mantarları geçirmek uğruna sağlığınızı riske etmenize neden oluyordu. İlaç kullanımı süresince karaciğerin de takip edilmesi gereken tırnak mantarının ilaçlı tedavisi yerine artık alternatif bir yöntem de lazer tedavisi olarak belirlenmiş durumda.

Tırnak mantarının tedavisinde kullanılan lazer yöntemiyle tırnak ve tırnak yatağında bulunan mantarlar ısıtılıyor ve böylece yok ediliyor. Tedavisi yaklaşık olarak 1 ay süren lazer ile tırnak mantarından kurtulma yönteminin hem herhangi bir yan etkisi bulunmuyor hem de hastanın tedavi sonrasında direkt olarak kalkıp günlük hayatına devam etmesi mümkün hale geliyor.

Ayrıca ilaç tedavisinde bulunan yan etkilerin olmaması nedeniyle başka rahatsızlıkları olanların, yaşlıların, emzirenlerin veya karaciğer başta olmak üzere iç organlarında sorunlar olanların herhangi bir riske girmesi söz konusu olmuyor.

Elbette tedaviden önce ve sonra tırnak mantarlarının ilerlememesi ve yeniden gelişmemesi için ayak ve el temizliğine büyük önem göstermek, nemli ayaklar ve ayakkabı içerisinde dolaşmamak gerekiyor. Ayrıca ayak mantarının da tırnak mantarına yol açtığı bilindiğinden dolayı ayaklarınızda bulunan mantar sorunlarına bir an önce çözüm bulmanız tırnaklarınızın güzelliğini korumak için de gereklidir.

Eğer en baştan itibaren tırnak mantarından korunmak istiyorsanız ayak bakımınızı düzenli olarak yapmalı, hava alan ve kaliteli ayakkabılar kullanmalı, başkaları ile ortak ayak malzemeleri kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle otel, hamam gibi işletmelerden geçebilen mantarlar tedavisi zor, bulaşması kolay hastalıklar arasındadır.

0 yorum:

Yorum Gönder