KAŞ KALDIRMA ESTETİĞİ AMELİYATI VE YÖNTEMLERİ


Kaşlar her kadının yüzünün en önemli parçalarından bir tanesi. Özellikle birebir iletişimde gözlerin ne kadar öne çıkan organlar olduğunu dikkate aldığımızda, kaşların ister arkadaşlarımız istersek de sevgililerimiz veya eşlerimiz ile olan iletişimimizi etkiledikleri bir gerçek. Karşı cinsi etkileyen güzel bir yüz yapısına sahip olmak için kaşların her zaman bakımlı ve yüzünüze uygun bir şekilde olması unutulmaması gereken noktalardan birisi.

Ancak bazen doğuştan, bazen de yılların ve çevresel koşulların etkisi ile kaşların şekillerinde bozukluklar, düşüklükler ve uyumsuz görüntüler oluşabiliyor. İşte kaş kaldırma estetiği yöntemleri ve ameliyatları bu bozukluklara karşı güzelliğinizi korumak için yapılıyorlar ve doğru yapılan müdahalelerde çok iyi sonuçlar elde edilebiliyor.

Her ne kadar televizyonlarda ve ünlülerde her zaman benzer kalkık kaşların varlığını görsek de aslında tek bir kalkık kaş modeli veya her yüze giden bir kaş yapısı bulunmamaktadır. Hastanın gözlerinden tutun da genel yüz yapısına kadar pek çok etken kaşlarının şeklini değiştirmektedir. Bu nedenle kaş kaldırma estetiği için başvurduğunuz doktorunuz sizin yüzünüze uygun bir program ve inceleme çıkartmadıkça farklı doktorlar ile görüşmeye devam etmelisiniz. Zira size özel yapılan kaşlar ne kadar iyiyse, genel geçer kurallara göre yapılan kaşların da o kadar uyumsuzluk yaratma riski vardır.

Kullanılacak olan yöntemin belirlenmesinde kaşınızın genel durumu, bozuklukların yapısı, sebebi ve yaşınız büyük önem taşımaktadır. Bazı durumlarda ameliyat, bazı durumlarda askı ve bazen de botoks kullanılarak kaş kaldırma operasyonları gerçekleştirilmektedir.

Elbette sadece kaşlara yapılan müdahalenin yeterli olmadığı durumlar da mevcuttur. Göz kapaklarının kaldırılması, şakakların çekilmesi ve alın gerdirme operasyonları da yüzün yapısı gereği uygulanabilmekte ve çok daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Özellikle ileri yaşlarda daha yoğun sarkmalar meydana geldiği için bu tip hastaların çok daha detaylı bir şekilde incelenmeleri gerekmektedir.

Eğer sadece kaş kaldırma işlemi uygulanacaksa oldukça kısa süreli bir dinlenme dönemine sahip olan operasyon sonrasında hastalar bir gün ila bir hafta arasında değişen sürelerde günlük hayatlarına geri dönebilmektedirler. Çoğunlukla herhangi bir iz kalmayan bu operasyon deneyimli ellerde yüz estetiğinizi çok büyük oranda iyileştirecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder