SAÇ DÜZLEŞTİRİCİ SAÇA ZARAR VERİR Mİ


Güzel ve düz saçlara sahip olmanın ne kadar değerli olduğu ortada. Ancak maalesef bazıları doğuştan dümdüz saçlarla gezebilirken, bazıları ise kıvırcık, dalgalı ya da şekil almayan saçlarla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Aslında her saç tipinin doğru şekil verildiğinde güzel olabildiği ortada olsa da düz saçların verdiği sadeliği yakalamak isteyen kadınlar ütülerle saçları düzeltmeye çalışmaktan tutun da saç düzleştirici cihazlara kadar farklı yöntemler deniyorlar. Eskiden kuaförde gerçekleştirilen bu işlemler, saç düzleştiricilerin evlere girmesi ile birlikte çok daha sık yapılabilir hale geldiler. Tabii ki bu durum akıllara saç düzleştirici saça zarar verir mi sorusunu da beraberinde getirdi.

Saç düzleştirme işlemi ve bunu yapan cihazlar tabii ki belli bir ısı altında saçların doğal şeklini değiştirmek sistemine göre çalıştıkları için saçlarınıza zarar verdikleri aşikardır. Saçın kendi doğal yapısının sahip olduğu özelliklerin bu şekilde ısıl işlemden geçirilerek değiştirilmesi, sağlıklı halinin bozulmasına ve dolayısıyla saça dair sorunların yaşanmasına neden olur. Her ne kadar ayda yılda bir saç düzleştirenler bu sorunların farkına varmasalar da çok daha sık saç düzleştirme yapanların karşılaşacakları ciddi zararlar mevcut.

Bilhassa yüksek ısıya ayarlanmış cihazlar kullandığınızda saçlarınızın telleri zarar görmektedir ve bu zarar saç diplerine kadar inebilmektedir. Kısa bir süre için düz saçlarla dolaşmak istemenizin maliyeti ise kırıklarla dolu saçlar ve bazen de kepeklenme ile sonlanabilmektedir. Bu nedenle saçlarınızı özel günler haricinde ve nadiren düzeltmek dışında düzleştirme işlemine maruz bırakmamanızı öneriyoruz.

Yapılan hatalardan bir diğer ise maalesef banyodan yeni çıkmış saç üzerinde ısı uygulamaktır. Fönlere göre çok daha yoğun bir şekilde saçları ısıtan düzleştiriciler, nemli veya ıslak saçlar üzerinde uygulandığında büyük ısı farkından dolayı saçların harap hale gelmesine neden oluyorlar. Oluşan tüm bu kırıklar ve sorunlar ise saçınızın doğal halini giderek bozduğu için sizi saç düzleştirmeye daha da mecbur ediyor.

Eğer saçlarınız güzel bir şekilde yapıldıklarında size daha çok yakışıyorsa kesinlikle saç düzleştirici ürünleri kullanmamanızı, kullanmak istiyorsanız da bunu nadiren gerçekleştirmenizi salık veriyoruz. Kısa süreli güzellikler için genel saç güzelliğinizi bozmamanız mutlaka çok daha değerli olacaktır.
DÜZLEŞTİRİCİ SAÇA ZARAR VERİR Mİ?

1 yorum:

  1. Saç, maşa gibi düzleştiricilerin elbette zararı olur. Aksi düşünülemez bile. Ben de saçlarımı fön çektiremediğim zamanlarda mutlaka düzleştirici ile düzleştiriyorum ve saçımı yıpratıyorum. Kırıklarım çok artınca kuaförüm katkısız keratin içerikli liquid keratin setini önerdi . İlk kullanımda bile farketti. Hem evde ne zaman istersem uyguluyorum hem de hemen sonuç alıyorum . daha ne isteyebilirim ki.

    YanıtlaSil