GÖZLERİMİ NASIL PARLATABİLİRİM


Gözlerimiz birisi bize baktığında ilk karşısına çıkan organlar olarak oldukça değerliler ve aslında kadın güzelliğinin de en büyük parçasını oluşturuyorlar. Her ne kadar güzel dudaklar, burun, vücut ve diğer bölgeler kendimizi iyi hissetmemizi sağlasalar da, bunları öne çıkaran ve kadınların güzelliğinin ortaya çıkmasını, vurgulanmasını sağlayan gözlerin ışıl ışıl olması elbette hepimizin dileği. Dolayısıyla her geçen gün etkileyiciliğini arttırmak isteyen kadınlar gözlerini nasıl parlatabileceklerini ve öne çıkarabileceklerini merak ediyorlar.

Aslında büyüklerimiz uzun zaman önce gerekli durumlarda gözlerini parlatmanın bir yolunu bulmuş durumdalar. Özellikle kozmetik malzemelerin pek bulunmadığı ya da pahalı olduğu zamanlarda bulunan bu yöntemler sayesinde gözleriniz daha da parlak olacaktır. Bunlardan birincisi, aynı zamanda güçlü bir antiseptik olan çayın gözlere damlatılmasıdır. Tabii ki bunu yaparken çok az ve düşük miktarlarda gerçekleştirmelisiniz.

Bir diğer yöntem ise, çok daha yaygın ve etkili olarak kullanılagelmektedir. Gözlere limon damlatılması olarak belirtebileceğimiz bu göz parlatma yöntemi, limonun asidik yapısından dolayı uzun vadede gözlere zarar verebilecek niteliktedir. Her ne kadar bir kaç defalık ihtiyaç durumlarında kullanılabilecek olsa da, sık sık uygulamak gözlerinizin yapısına zarar verecektir ve dolayısıyla pek de tercih edilmemesi gerekir. Okuyucularımızı limonun bu kullanımının riskleri konusunda uyarmak isteriz.

Her iki yöntem de aslında etkili olsalar da günümüz kozmetik dünyasında biraz eski kalıyorlar. Gözlerin parlaklığının sağlanması sadece göz bebeği veya göz beyazının parlaması değil, gözün çevresinin doğru bir makyajla süslenmesi sayesinde de sağlanabilmektedir. Dolayısıyla gözlerinize eziyet etmek yerine doğru renkleri ve doğru şekillerdeki makyajı da yapabilir ve daha çekici görünebilirsiniz.

Ülkemizde doğu ülkelerinde sık sık karşılaşılan koyu renkli makyaj modası hala oldukça yaygın. Göz çevresine çekilen siyah veya kahverengi kalemler, siyah maskaralar ve farlar nedeniyle gözlerin biraz fazla sönük ve geride kaldığını söylemek mümkün. Siz de gözlerinizin parlaması için onları makyajla güzelleştirmek istiyorsanız, hafif mavi ve hafif pembe tonlardaki farlardan kullanabilir ve işi abartmazsanız gerçekten parlayan gözleriniz varmış gibi görünebilirsiniz.

Tabii ki gözler heyecanlandığımız zamanlarda kendiliklerinden de parlayabiliyorlar. Bu yöntemi kullanmak her ne kadar sizin şansınıza kalmış olsa da, psikolojik sorunlarınız veya depresyonunuz varsa gözlerinizin oldukça az parlayacağını hesaba katarsak, bu sorunlarınızın üstesinden gerekirse uzman desteği ile gelmeli ve hayatı severek gözlerinizi doğal olarak parlatma yolunu seçmelisiniz.
GÖZLERİMİ NASIL PARLATABİLİRİM?

0 yorum:

Yorum Gönder