ZEYTİNYAĞININ CİLDE FAYDALARI VE ETKİSİ


Zeytin yağının vücudumuzun işleyişine oldukça iyi geldiği ve diğer yağ türlerine göre çok daha sağlıklı olduğu bir gerçek. Zira doğru koşullarda üretildiğinde olabildiğince doğal olan ve dolayısıyla bedenimizin kendi ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olan zeytinyağının güzelliğimize de büyük katkı sağladığı biliniyor. Özellikle saçlara ve cilde olan olumlu etkileri inanılmaz boyutlarda olan zeytinyağının, her kadın tarafından doğru şekillerde kullanılması ve mümkün olduğunca tercih edilmesi gerekiyor.

Zeytinyağının cilde faydalarını sağlayan en büyük etken, içerisinde barındırdığı yağ asitleridir ve bu asitler sayesinde cildin çok daha nemli olması, direncini koruması ve esnek bir şekilde canlılığını koruması sağlanmaktadır. Dolayısıyla yemeklerinizde zeytinyağını tercih etmeniz sağlığınız, güzelliğiniz ve canlılığınızı korumanız için alabileceğiniz en değerli önlemlerden bir tanesidir. Tabii ki direkt olarak yemeklere katabileceğiniz gibi cildinizin çok daha güzel görünmesi için deriniz üzerinde de uygulayabilirsiniz.

Teninizin zeytinyağındaki faydalı asitler ve diğer minerallerden faydalanabilmesi için hafif bir masaj ile cildinize yavaş yavaş yedirebilirsiniz. Ancak oldukça kalın bir yağ olan zeytinyağını çok ince bir tabaka halinde sürmeli ve cildinize sakince yedirdikten sonra bir süre bekleyerek ardından cilt tipinize uygun bir sabun yahut vücut jeli ile temizlemelisiniz. Cildinizde kalan yağı temizlemezseniz bu yağlar çevredeki tozları tutacaklardır ve derinizdeki gözeneklerin tıkanmalarına neden olacaklardır.

Tabii ki kuru ciltlerde çok daha iyi sonuçlar veren zeytinyağı, yağlı ciltlere uygulandığında bazı sorunlarla karşılaşmak da mümkün olabiliyor. Zira yağlı cildinizin daha da fazla yağ salgılamasına neden olabileceği için, bu tip tenlerde uygulama daha kısa süreli olarak gerçekleştirilmeli ve mümkün olduğunca çabuk bir şekilde temizlenmelidir. Tabii ki saçlarımız da aslında ölü deri hücrelerinden oluştukları için saçlarınıza da benzer uygulamalar yapabilirsiniz ancak yine temizliğinize oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

Gerçekleştirilen araştırmalarda, aşırı tüketim gibi sıradışı durumlar olmadığı sürece zeytinyağının yaşam ömrünü de istatistiksel olarak oldukça arttırdığı farkedilmiştir. Günlük diyetinize, özellikle kahvaltı gibi vücudun yüksek enerjiye ihtiyaç duyduğu öğünlerde zeytinyağını çiğ tüketmek üzere eklerseniz, uzun vadede çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Sağlığın beraberinde gençliği ve güzelliği de getirdiğini unutmamalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder