Zeytin Yağı ve Saç Bakımı


Zeytinyağı saç döker mi sorusunun kısa yanıtı “hayır, zeytinyağı saç dökmez”. Aksine saç sağlığı için önemli olan omega yağ asitleri bakımından zengin zeytinyağı saçların daha yumuşak olmasına ve doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Zeytinyağının saça faydalarından yemeklerde zeytinyağı tüketerek ve belirli aralıklarla saçınıza zeytinyağı bakımı yaparak yararlanabilirsiniz.

Zeytin Yağı ve Saç Bakımı

Boyadan, hava kirliliğinden, güneşten, deniz suyundan yıpranan saçları zeytinyağı maskesiyle onarabilirsiniz. Zeytinyağıyla saç bakımı için saç derinize 10-15 dakika zeytinyağıyla masaj yaparak yağı 2-3 saat saçınızda bekletmek yeterli olacaktır. Yağın saç derisine iyice nüfuz ederek saç derisini yumuşatması için yağı sürdükten sonra saçlarınızı ısıtılmış havluyla sarabilirsiniz.
Zeytinyağıyla saç bakımı hakkında okuyucularımızın en sık sorduğu sorulardan biri de zeytinyağının saçtan nasıl çıkacağıdır. Zeytinyağını saçınızda beklettikten sonra günlük olarak kullandığınız şampuanla çıkarabilirsiniz. Eğer yağı çıkarmakta zorlanıyorsanız 1 ölçek sirkeyle 6 ölçek suyu karıştırarak saçlarınızı bu suyla durulayabilirsiniz. Sirke zeytinyağının daha kolay çıkmasını sağlar ve saça doğal bir parlaklık verir. Banyodan ilk çıktığınızda sirke kokusu ağır olabilir ancak saçlarınız kurumaya başladıkça sirke kokusu da hafifleyecektir.
Saçlarınız çok yıprandıysa zeytinyağı uygulamasını haftada 2 kere yapabilirsiniz. Normal saçlar için ayda 2-3 kez zeytinyağı bakımı yapmak yeterli olacaktır. Saçlarınız çok yağlıysa zeytinyağını sadece saç derinize ve saç uçlarına sürün. Tam tersi saçlarınız çok kuruysa saç tellerine dipten uca kadar zeytinyağı sürebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder