YÜZDEKİ SİVİLCELER NEDEN OLUŞUR


Sivilceler çoğunlukla ergenlik döneminden kalma kötü hatıralar olarak bilinseler de ergenlik sonrasında da hem yüzde hem de vücudun diğer bölgelerinde meydana gelmeye devam edebiliyorlar. Bu tip sivilcelerin pek çoğu doğal koşullar nedeniyle değil kadınların yanlış alışkanlık ve uygulamalarından kaynaklanıyor. Siz de yüzdeki sivilceler neden oluşur sorusunun cevabını merak ediyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı maddeleri bir araya getirmeye çalıştık.

Yüzdeki sivilcelerin en büyük sebeplerinden bir tanesi özellikle kirli havlu ve yastık kullanımıdır. Bütün bir gece yüzünüzdeki kirler ve bakteriler uyuduğunuz yastığa geçer ve diğer günlerde uyumaya devam ettikçe sürekli olarak yüzünüz bu etkenlere maruz kalır. Böylece cilt temizliğinize önem verseniz bile geceleri yastığınızdan dolayı sivilcelere davetiye çıkarırsınız.

Ayrıca yüzünüzü kurulamak istediğiniz havlu da yüzünüzdeki mikropların en sık barındıkları yerlerden bir tanesi ve cilt uzmanları tarafından her günde yenisi ile değiştirilmesi öneriliyor. Eğer aynı evde bir kaç kişi olarak havlularınızı kullanıyorsanız bu alışkanlığınıza da son vererek kendi cildiniz için ayrı bir havlu kullanmaya özen göstermelisiniz.

Saçlarınızın güzelliğini ve şeklini korumak için kullanacağınız her türlü şekillendirici malzeme gün içerisinde yüzünüze bulaşacaktır ve özellikle yaz mevsiminde terleme ile birlikte cildinizin gözeneklerinin tıkanmasının baş sorumlularından bir tanesi olacaktır. Ayrıca geceleri saçlarınızı yıkamamanız durumunda tüm yastığınız da bu kimyasal maddeler ile dolacak ve yüzünüzün sivilcelerle dolmasına neden olacaktır.

Kozmetik malzemeleri yüzünüze uygulamak için kullandığınız fırçalar ise ayrı bir tartışma konusu. Neredeyse alındıkları tarihten itibaren hiç bir zaman temizlenmeyen bu fırçaların tüm yüzeyleri zamanla zararlı bakteri ve deri artıkları ile dolar. Bakterilere karşı üretilmiş olan özel sıvılarla makyaj malzemelerinizi temizlemeniz cildinizin çok daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Sık sık yüzümüzün cildine temas eden ellerin veya çeşitli elektronik cihazların varlığı cilt sağlığı için varolan en büyük tehditler arasında yer alıyor. Ellerimizde her yere koyduğumuz ve taşıdığımız cep telefonlarının veya dış dünya ile sürekli bağlantı halinde olan ellerimizin yüzümüze değip durması tüm mikropları ve bakterileri cildimize davet etmektedir. Bu tip alışkanlıklardan kurtularak cildinizin çok daha temiz kalmasını sağlayabilir ve sivilceleri önleyebilirsiniz.

Porselen makyaj gibi cilt üzerinde büyük baskı gerçekleştiren makyaj tipleri de yüzde sivilce oluşumunu destekleyecektir.
YÜZDEKİ SİVİLCELER NEDEN OLUŞUR

0 yorum:

Yorum Gönder