YAZ MAKYAJI NASIL OLMALI VE YAPILMALI


Makyaj yapmak neredeyse bütün kadınların güzelliklerini daha da öne çıkarmak için uyguladığı önemli kozmetik yöntemlerden bir tanesi. Ancak bütün bir yıl boyunca cildin yapısına ve mevsimsel değişikliklere önem vermeden sürekli aynı şekilde gerçekleştirilen makyajın bir o kadar zararlı ve güzelliği baltalayıcı özelliğe sahip olduğu ise çok azı tarafından biliniyor. Özellikle cilt sağlığından tutun da mevsimler arasındaki ışık değişimlerine kadar onlarca sebepten dolayı mevsimsel makyaj değişikliklerinizi gerçekleştirmeyi unutmamalısınız.
Yaz mevsiminde ise doğal olarak yaz makyajını öğrenmeli ve bedenimizin çoğunlukla sınırlarına kadar zorlandığı bu mevsimde yaz makyajını nasıl olması gerektiğini ve nasıl yapılması gerektiğini incelikleriyle bilmelisiniz.
Güneşin kararında olması cildiniz için faydalı olsa da sürekli olarak güneşe maruz kalıyorsanız cildinizin temizliğine önem vermeli, nem oranını düzenleyici kremler kullanmalısınız. Makyaj gün boyunca cildinizin üzerini kaplayacaktır gözeneklerinizin kapanmasına neden olarak terlemeyi zorlaştıracaktır. En azından cildinizin temiz olması bu sorunun biraz daha hafif atlatılmasına yardımcı olacaktır.
Çok yoğun makyaj uygulaması da bir önceki paragrafımızda belirttiğimiz gözenek sorununun daha da çoğalmasına neden olarak hem derinizde yapısal sorunların oluşmasına neden olacaktır hem de sivilce, akne,  lekeler gibi problemlere neden olabilecektir. Mümkün olduğunca hafif ve cilde nefes aldıracak bir yaz makyajı uygulaması olmazsa olmazınız olmalıdır.
Bunun yanında bazı makyaj ve kozmetik malzemelerinde güneş kremlerinde olduğu gibi cildinizi koruyucu özellikler bulunabilmektedir. Makyajınızı yapmak için ürünleri tercih ederken bu özelliğe sahip olmalarına dikkat ederek yazın yıpratıcı etkisini daha az hissedebilirsiniz.
Eğer normalin üzerinde yağlı bir cildiniz varsa yahut çok fazla kuru bir cilt yapısına sahipseniz genel kozmetik malzemelerden ziyade kendi cilt tipinize uygun makyaj malzemelerini tercih etmeniz yazın beraberinde getirdiği onlarca makyaj kaynaklı soruna çare olacaktır.
Yaz döneminin renkli ve eğlenceli bir mevsim olduğunu dikkate alırsak makyajınızın da yazın renk tonlarına uyacak şekilde renkli ve canlı olmasını tercih etmelisiniz. Kışın tercih edilen pastel ve mat tonlardan ziyade özellikle gözlerinizi ve dudaklarınızı öne çıkacak canlı tonlar kullanırsanız yaz makyajınızın çok daha etkili ve çekici olmasını sağlayabilirsiniz.
YAZ MAKYAJI NASIL OLMALI VE YAPILMALI?

0 yorum:

Yorum Gönder