YAĞ ENJEKSİYONU VE TRANSFERİ NEDİR KALICI MIDIR


Vücudumuzdaki yağların yaşamsal fonksiyonlarımızı devam ettirebilmek için gerekli oldukları aşikar. Ancak bazen fazla yağlanmadan dolayı güzelliğimiz sekteye uğrayabiliyor, yahut yağ fazlalığı olmasa da yağların belli bölgelerde yığılmasından dolayı maalesef sevmediğimiz görüntüler ortaya çıkabiliyor. Yağları vücudunda homojen olarak dağılanların kilo vermeyi daha kolay bir şekilde gerçekleştirdikleri aşikar ancak dengesiz bir yağ yapısına sahip olanlar zayıflasalar bile maalesef bazı bölgelerinde istemedikleri kadar yağ birikebiliyor. Özellikle ülkemizde kalça bölgesinde yoğunlaşan yağlar zayıf kadınların bile olduğundan kilolu görünmesine neden oluyor.

Yağ transferi bu soruna karşı üretilmiş çözümlerden bir tanesi ve yağları bir bölgede biriken kadınların daha orantılı bir vücuda sahip olabilmesi için sunulan en etkili tedavilerden birisi haline gelmeye başladı. Fazlalık olan bölgelerinizde bulunan yağ dokularının alınması ve yağ olmayan yahut az olan yerlerdeki dokulara enjekte edilmesini içeren yağ transferi böylece vücut orantınızın korunmasına destek oluyor ve daha bütünleşik bir görünüm elde etmenizi sağlıyor.

Alınmanın yapıldığı bölgelerde yaklaşık olarak bir litreye kadar bir yağ eksiltmesi yapılır ve bu yağlar temel olarak bel bölgesi gibi bölgelere aktarılırlar. Bazı çalışmalarda yağların zayıf yüzlere yahut göğüslere bile aktarıldığı görülmektedir. Enjekte edilen yağların yarısına yakını belli bir süre içerisinde vücut tarafından yeniden emilir ancak kalan yarısı olduğu yerde bulunmaya devam eder ve bu miktar istenilen sonucu elde etmek için yeterlidir.

Bazen genel anestezi bazen de sadece yerel anestezi ile gerçekleştirilen yağ transferi ve enjeksiyonu işleminin hemen ve tek seferde yapılması hastanın yararına olacaktır. Zira alınan yağ hücrelerinin canlılıklarını korumaları için yeniden bedene enjeksiyonları gerekir ve bu da ameliyatın tek seferde yapılmasını zorunlu kılar.

İşlemler tamamlandıktan sonra iyileşme sürecine giren hastanın bu kısmı atlatması oldukça kolaydır. Zira hem istediği şekle kavuştuğu için moral kazanan hastalar, bir yandan da çok ağır olmayan operasyon nedeniyle hemen ayağa kalkabilirler. Çoğunlukla herhangi bir ameliyat izi kalmamaktadır ve böylece operasyon yapıldığı belli olmamaktadır. Bazı durumdalarda geçici morluk ve şişlikler oluşabilir ancak bunlar en fazla bir kaç gün içerisinde ortadan kalkarlar.

0 yorum:

Yorum Gönder