VİTİLİGO NEDİR NASIL TEDAVİ EDİLİR


Vitiligo hastalığını pek çoğunuz ya kendinizde ya da bir yakınınızda görmüşsünüzdür. Deride başlayan soyulmalar ve buna bağlı olarak tenin normal renginden daha açık tonlarda belirmeye başlayan bölgeler meydana getiren bu rahatsızlığın beraberinde getirdiği fiziksel ve psikolojik baskılar hastaların hayatını adeta mahvetmektedir. Şimdiye dek stresten uzak durmak ve sağlıklı olmak dışında ciddi bir çözüm bulunamayan hastalığa karşı alternatif tedaviler deneniyor ve her geçen gün bunlarda çeşitli başarılar yakalanabiliyor.

Temel olarak çok sağlıksız koşullarda yaşamaktan, ruhsal olarak çöküntüler yaşamaktan ve çeşitli diğer hastalıklara sahip olmaktan dolayı ortaya çıkan Vitiligo hastalığının nedenlerine dair pek çok teori var ancak hastalığın çok farklı koşullar altında meydana gelmesi onu biraz belirsiz kılıyor. Bu nedenle hastalığın nasıl önlenebileceğine dair size çok ciddi tavsiyeler veremeyeceğiz.

Varolan pek çok tedavi yöntemi en fazla hastalığın ilerleyişinin durdurulmasını sağlıyor ancak derideki bu lekeler ve renk değişikliklerinin geçirilmesinde etkisiz kalıyor. Hücre spreyi adı verilen ve son zamanlarda kullanılmaya başlanan tedavi yöntemi ise bu konuda oldukça faydası görülen yöntemlerden bir tanesi haline gelmek üzere. Dilerseniz cildinizdeki renk değişikliklerinin de giderilmesinde kullanılmaya başlanan bu yöntemi kısaca irdeleyelim.

İlk olarak hastanın kasık yahut kol altı bölgelerinden çok ince bir şekilde ten tabakası alınmaktadır. Bunun ardından alınan bu deri parçası özel koşullar altında işleme maruz bırakılmakta ve deri hücrelerinden oluşan bir sprey haline getirilmektedir. Vitiligo hastalığının sebep olduğu açık renkli bölgeler de güzelce temizlendikten sonra oluşturulan bu karışım o bölgelere sıkılmaktadır.

İşlem tamamlandığında uygulanan bölge sarılmakta ve bir hafta boyunca açılmaması önerilmektedir. Sprey olarak cilde aktarılan hücreler bu süreç boyunca temizlenen açık renkli bölge ile bütünleşmekte ve yapışmaktadır. Bu deri aktarma yöntemi sonrasında rengi farklı olan bölgede yeni deri üretimi başlamaktadır ve bir kaç ay alan bu süreçten sonra tamamen normal ten rengi ile uyuşan yeni bir cilt dokusu meydana gelmektedir.

Bu tedavi yöntemi sadece vitiligo hastalarında değil, aynı zamanda farklı cilt hastalıkları ile kesiklere, yanıklara ve sorunlara sahip olanlarda da başarı ile uygulanabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder