ULTRASON İLE AMELİYATSIZ YÜZ GERME, ULTHERAPY


Yıllar içerisinde yüzümüzde meydana gelen yaşlılık sebepli deformasyonlar, aynı zaman doğuştan gelen bazı özellikler nedeniyle sarkmalar meydana gelebiliyor. Bu sarkmalara karşı en etkili şekilde mücadele edebilmek için onlarca krem, kocakarı ilacı, ameliyatlar ve estetik operasyonlar varolsa da kremlerin yeterince etkili olmaması, pek çok kadının da bıçak altına yatmaya çekinmesi nedeniyle yüzdeki sarkmalarla olan mücadele yarım kalabiliyor. Elbette bu korkunun aşılabilmesi için plastik cerrahi dünyası var gücüyle çalışıyor ve son dönemlerde ortaya çıkan ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden birisi olan Ultherapy yani ultrason ile yüz germe giderek daha da merak edilen konulardan birisi oluyor.

Ultrason ile ameliyatsız yüz germe operasyonunda, ultrason cihazı kullanılarak cildin alt bölgelerine ses dalgaları gönderiliyor ve bu dalgalar sayesinde deri altındaki hücrelerin ısınması, bu ısı sonucunda da kendilerini yenilemelerini sağlayacak maddelerin salgılanması sağlanıyor. Dolayısıyla kendini yenileyen ve gerginleşen hücreler yüzdeki cildin daha sıkı ve genç hale gelmesine neden oluyor. Özellikle göz altlarındaki ve göz kapaklarındaki sarkmalara karşı da etkili olabilen bu yöntem yüze dair tüm sarkma durumlarında kullanılabiliyor ve herhangi bir kalıcı hasar yahut bıçak izi de bırakmıyor.

Ancak tek bir tedapi şeklinde değil de bir kaç aya yayılacak terapiler şeklinde uygulanırsa ciddi farklılıkların meydana gelmesi mümkün olabiliyor ve bu nedenle tedaviyi yarıda kesmek ya da çok kısa şekilde uygulamak maalesef istenilen etkinin alınmasına engel olabiliyor. Ultherapy’nin uzun vadeli ancak kesin çözüm sunan yöntemlerden birisi olduğu dikkate alındığında doktorunuzla birlikte size uygun bir plan oluşturmanızın ne kadar önemli olduğu görülecektir.

Yüz germe ameliyatı kadar hızlı ve sert bir etki sağlamayan ultrason ile yüz gerdirme operasyonu, çok ağır vakalarda ve ileri yaşlılıktan doğan sarkmalarda maalesef o kadar da etkili olamıyor. Uç noktalarda bu sorunu yaşayan hastaların yine klasik estetik yöntemlere başvurmaları mecburi hale gelebiliyor. Zira ses dalgalarının etki edebildikleri bölgeler yaşlılıkla birlikte deforme olduklarından dolayı kendilerini yenilemeleri çok daha zor hale gelebiliyor.

Henüz kırışık ve sarkmaları olmayanlar ancak cildinin genç kalmasını isteyenler de ultrason ile cilt gençleştirme yönteminde faydalanabilirler ve sarkmalar daha meydana gelmeden yüzdeki deri hücrelerinin kendisini yenilemesini sağlayabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder