TEKTAŞ YÜZÜK NASIL SEÇİLİR


Tektaş yüzüklerin kadınların çok hoşuna gittiği bir gerçek ve onu daha da mutlu edebilmek için sizin de aklınızda en güzel tektaş yüzüğü almak varsa şimdiden hangi tektaş yüzüğü seçmeniz gerektiğine dair onlarca soru zihninizi kurcalıyor demektir. İlk başta basit bir olay gibi görünse de maalesef yüzük seçme süreci çok sancılı olabiliyor ve biz de sizlere yardımcı olabilmek için işin püf noktalarından bahsedeceğiz. Tektaş yüzük nasıl seçilir diyenler için tavsiyelerimiz hemen aşağıda.
İlk olarak hangi yüzüğü alacağınızdan çok ne kadarlık bir para ayırabileceğinizi hesaba katmalısınız. Zira yüzükler için ödenebilecek miktar neredeyse sonsuza gitmektedir ve verebileceğiniz en yüksek bedeli doğru bir şekilde kenara ayırmalısınız. Bir depo benzin parasına tektaş yüzükler bulunabildiği gibi bir araba parasına yüzükler de kuyumcularda satılmaktadır. ABD’deki mücevherüreticilerinin belirttiklerine göre evlilik teklifi için alınan tektaş yüzüklerin, kişinin iki maaşı kadar bedelde olması uygundur. Tabii ki bu durum mevcut harcama ve şartlarınıza göre esnetilebilir ancak aklınızda bir fikir vermesi açısından bulunmalı.
Bir diğer nokta ise yüzüğün ne tip bir malzeme ile taşa sahip olacağıdır. Pek çok kadın yüzüğün kendisinin sarı altın, beyaz altın ya da gümüş olmasına pek dikkat etmediği, daha ziyade hangi taşa sahip olduğunu önemsediği kanıtlanmıştır. Dolayısıyla yüzüğün metal kısmında gümüş tercihi yaparak burdan kısılan parayı daha değerli ve kaliteli bir taş için ayırabilirsiniz.
Eğer yeterli miktarda bütçeniz yoksa pırlantanın kalitesini orta-üst düzey seçebilirsiniz ve karatı, berraklığı, rengi ve kesimi adlı dört kriterin hepsini ortalama değerlerde olacak şekilde belirleyebilirsiniz. Kuyumcunuz bu konuda size çok daha teknik ve detaylı bilgi verecektir. Gereksiz yere bütçenizi fazla zorlamaktan kaçının. Zira belli bir kalitenin üzerindeki taşlar, konuya hakim olmayanlar tarafından zaten pek anlaşılmayacaklardır.
Sevdiklerimize hediyeler alırken o hediyelerin ona ne kadar uyacağını genellikle sık sık düşünürüz. İşte tektaş yüzük alırken de bunu dikkatle değerlendirmeli ve sadece parasına göre seçim yapmamalısınız. İstediğiniz şekildeki yüzüğü bütçenize uygun şekilde almalı ve sevgilinizin hayat tarzına uygun bir yüzük ile onun karşısına çıkmalısınız. Spor giyimli bir kadın ile klasik giyimli bir kadının yüzük tercihleri arasında ciddi farklar bulunabilir.
Ayrıca yüzüğünüzü alırken, aldığınız yüzüğün kodu ile sertifikasındaki kodun eşleşmesine azami önem göstermelisiniz. Aksi taktirde sahte veya kalitesiz bir ürün ile karşılaşabilir, sevdiğinizi mutlu etmek isterken hem üzücü durumlarla yüz yüze gelebilir, hem de maddi kayba uğrayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder