SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER


Sivilceler çoğunlukla ergenlikte, hatta erkek çocuklarında daha yoğun olmak üzere görülseler de ergenlik sonrası yetişkinlik döneminde de yoğun olarak baş gösterebiliyorlar. Özellikle kadınların dış görünüşlerine erkeklere nazaran daha fazla önem vermeleri sivilcelerin ardından kalan izlerin daha da ehemmiyet kazanmasına sebep oluyor.

Bu izler sivilceler artık yüzünüzde veya vücudunuzun herhangi bir yerinde çıkmasalar dahi uzun süreler varlıklarını sürdürebiliyorlar ve kötü günlerin birer hatırası olarak kalabiliyorlar. Sivilce izlerini geçirmek için yapılabilecekler arasında en önemli madde izlerin oluşumunu henüz sivilce aşamasında engellemek ve böylece gereken önlemleri almak.

Eğer sivilcelerinizle sürekli olarak oynamaz, sıkmaz, sivilcelerinizin geçmesi için doktora danışmadan kocakarı ilaçları kullanmazsanız sivilcenin ardından iz kalma olasılığını ve bu izlerin derinliğini elinizden geldiğince azaltmış olursunuz. Bu adımlara dikkat etmek izlerin tedavi sürecini de hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır.

Olan olduysa ve sivilcelerin ardından kırmızı, çukur veya rahatsız edici şekilde belirgin izler kaldıysa bunların doğal yollardan azalmasını sağlamak için ilk yapmanız gereken rehavete kapılmamak ve sivilceleriniz geçtiği için yüzünüzün temizliği aksatmamak. Sağlıklı ve temiz bir cilt çok daha kolay bir şekilde nefes alacak ve yenilenme sürecini çok hızlı bir şekilde tamamlayacaktır.

Cildinizin temizliğinden emin olduktan sonra sivilce izlerine karşı alabileceğiniz en büyük önlem meyve ve sebze tüketimini çoğaltmak, özellikle antioksidan etkisi yüksek olarak bilinen taze meyveleri tüketmeye dikkat etmek. Ayrıca taze meyve ve sebzelerde yer alan faydalı vitaminler, mineraller ve besin değerleri cildinizin kendini toparlaması için fırsat verecektir.

Meyve sebze tüketimine ek olarak beslenme rejiminizi dengeli bir şekilde kurmak ve mümkün olduğunca sigara, alkol gibi cildi zayıflatıcı, yaşlandırıcı maddeleri kullanmamaya dikkat etmek gerekli.

Çok soğuk, çok sıcak, sürekli güneş görmek veya hiç güneş görmemek gibi ekstrem durumların hepsi cildinizi yorarak sivilce izlerine karşı mücadele etmenizi zorlaştıracaktır. Kısacası anlayabileceğiniz üzere sivilce izlerini geçirecek sihirli bir formül olmamasına rağmen dengeli ve sağlıklı bir şekilde yaşayarak sivilce izleriyle etkin şekilde mücadele edebilirsiniz.

Düzenli uyku, stressiz hayat ve sizi mutlu edebilecek şeyler yapmanız hem vücudunuzu zinde tutarak kendini onarmasını sağlayacaktır hem de sivilceler ve izleri ile mücadele ederken çok daha pozitif bir şekilde yaklaşmanızı sağlayacaktır.

Eğer yukarıdaki yöntemlere rağmen izlerinizin daha hızlı şekilde geçmesini istiyorsanız uzman cilt hekimleri ile iletişime geçerek lazer tedavisi gibi tedavileri araştırabilir ve kendinize uygun yöntemi uzmanınızla birlikte kararlaştırabilirsiniz.
SİVİLCE İZLERİ NASIL GEÇER

0 yorum:

Yorum Gönder