SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN NE YAPMALI PÜF NOKTALARI


Saçlarınızın sağlıklı olması hem güzelliğinizin daha ön planda olmasına yardımcı olur hem de dinç, genç ve dinamik görünmenizin en büyük anahtarlarından bir tanesidir. Sağlıksız saçların sahip olduğu kırıklar, matlıklar ve diğer sorunlar ise hem saçlarınız hem de vücudunuzun geri kalanı için istenmeyenler arasındadır. Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için sağlıklı saçlara sahip olmak ve gerekli bakımları yapmak gerekmektedir.
Özellikle kadınların saçları ile çok fazla uğraşmaları varolan sorunların temelinde yer almaktadır. Kısa vadede daha iyi görünmek adına yaptırılan veya bizzat yapılan onca işlem uzun vadede saçların sağlık ve kalitesini düşürerek daha da çok çaba göstermenize neden olur.
Bu hatalardan en büyükleri bilinçsizce ve gelişigüzel kullanılan çeşitli saç ürünleridir. Sprey ve boyalardan tutun da saç şekillendirme ürünlerine kadar saçlarımıza uyguladığımız onlarca kozmetik malzemesi saçların giderek daha da zayıflamasına neden olur. Özellikle bu ürünleri kullandıktan sonra yıkama alışkanlığınız yoksa durum daha da vahim hale gelir.
Sağlıklı saçları elde etme yollarından bir tanesi de onları çok sıcak ve soğuk ortamlarda bulundurmamaktır. Aşırı derecedeki ısı farkları saçların yapısını bozmakta ve hem şekil almalarını zorlaştırmaktadır hem de sağlıklarını kaybetmelerine neden olmaktadır. Özellikle kış mevsiminde saçlar şapka ve bereler ile korunmalı, banyo ve saç yıkama sırasında çok sıcak su kullanımı önlenmelidir. Ayrıca saç kurutma işleminin de orta karar bir sıcaklıkta fön ile gerçekleştirilmesi önemli. Saç düzleştiricilerin saçınıza nasıl eziyetler yaptıklarını sanıyorum ki anlatmamıza bile gerek yok.
Ayrıca sürekli olarak kabardıkları veya şekilsiz durdukları için saçlarınızı toplamanız ve sıkı bir şekilde tutmanız köklerinin zayıflamasını ve daha çok saç dökülmesinin gerçekleşmesine neden olur. Ayrıca uzun vadede tamamen saç kayıplarına da neden olabilen bu uygulama nedeniyle saçlarınızı zorlamamanızı öneriyoruz.
Elbette sadece saçları ilgilendiren konuların yanında genel vücut sağlığınıza dikkat etmeniz, düzenli ve sağlıklı bir şekilde beslenmeniz, stres ve sorunlardan uzak durmanız, uykunuzu almanız, spor yapmanız gibi genel sağlık düzeyinizi arttıracak olan pek çok şey hem saçlarınızın daha canlı olmasını sağlayacaktır hem de vücudunuzun daha dinç, sıkı ve iyi görünmesine yardımcı olacaktır.
SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN NE YAPMALI

0 yorum:

Yorum Gönder