SAÇ NAKLİ NEDİR


Saçlarımızın güzelliğimizin en büyük parçası olduğu ve kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de büyük önem arzettiği aşikar. Ancak bazen doğuştan gelen genetik özelliklerden, bazen de ruhsal ve çevresel sorunlardan dolayı saçların dökülmesi, azalması ve kelleşmeler meydana gelmeye başlıyorlar. Elbette bu sıkıntıları aşmak için daha dökülme ve kelleşme aşamasında önlemleri almak gerekiyor ancak herkes bunu yapabilecek fırsatı yakalayamıyor ve azalan saçların ardından bir çözüm bulunması gerekiyor.

İşte saç nakli de her iki cins için uygulanabilen, saçların yeniden boşalan alanlara yerleştirilmesini sağlayan bir operasyondur ve özellikle ense bölgesindeki dökülmeyen yapıya sahip olan saç köklerinin, kelleşen bölgelerdeki alanlara aktarılması yöntemi ile uygulanmaktadır. İşlem son zamanlarda hem uygun fiyatlı hem de daha hızlı yapılabilir hale geldiği için dökülme ve kellik yaşayan erkek ve kadınların tercihi haline gelmiştir.

Temel olarak yapılan işlemler sırasında saç olan bölgelerde bulunan derinin cerrahi operasyon ile alınması ve estetik dikişler ile kapatılması, bu işlem yapılırken aynı zamanda kıl köklerinin deriden ayrılması paralel olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrılan kıl kökleri hemen hızlı bir şekilde kel bölgelerde açılan deliklere yerleştirilirler ve özelliklerini kaybetmeden deriye tutunmaları sağlanır.

Operasyonun hemen ardından hastalar taburcu olmaktadırlar ancak 4-5 gün boyunca saçlarını kesinlikle yıkamamaları gerekmektedir. Bekleme sürecinin ardından estetik cerrahın önerdiği özel çözeltiler ile saçlar yıkanmaktadır ve istenilen gün adedi kadar bu işlem devam etmektedir. Saç nakli operasyonunun ardından her ne kadar ufak çaplı şişkinlikler ve morarmalar görülebilse de bunlar kısa sürede ortadan kalkarlar.

Nakil sonucunda hastaya aktarılan yeni saçlar tamamen dökülürler ve yeniden doğal olarak çıkmaları bir kaç ayı bulabilir. Elde edilecek neticeler ise hastanın ense bölgelerindeki saç kökü adetlerine ve kelleşen bölgelerin ne kadar geniş olduğuna göre değişmektedirler. Özellikle az ense kökü ve çok geniş kel alana sahip olan hastalarda her sene kısmi operasyonlar gerçekleştirilmesi ve daha fazla alanın kaplanması gerekmektedir.

Tamamen cerrahi bir operasyon olan saç naklini yapmadan önce uzman bir doktor ile çalıştığınızdan ve doktorunuzun önceki operasyonları hakkında bilgi aldığınızdan da emin olmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder