SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI NE YAPMALI


Saç dökülmesi genç veya yaşlı farketmeksizin kadınların en büyük sorunları arasında yer alıyor. Çoğunlukla uzun saç tercih edildiği için erkeklerden daha fazla dikkat çeken saç dökülmesine karşı elbette bazı alınabilecek önlemler de mevcut.

Öncelikle günde 50-100 adet saç telinin dökülmesinin normal olduğunu aklınızda tutmanız gerekiyor. Boş yere çeşitli ilaçlar, çareler aramadan önce saçınızın gerçekten bir dökülme sorununa sahip olup olmadığını anlamanız ve buna uygun şekilde tedavi yöntemleri aramanız gerekli.

Genellikle genetik yoluyla aileden geçen saç dökülmesi oranı sağlıksız hayat, stres, düzensiz uyku gibi pek çok etkenin de vasıtasıyla kronik hale gelebiliyor ve kadınlara hayatı dar edebiliyor. Sizin için derlediğimiz saç dökülmesine karşı ne yapmalı sorusuna cevaplarımız şöyle:
Sağlıklı Beslenme Saçları Güçlendirir

Vücudunuzun her yanı, saçlarınız da dahil olmak üzere beslenme rejiminizden kolaylıkla etkilenir. Sadece tek tip gıda tüketimi, yetersiz protein alımı, sebze meyve tüketimindeki eksiklikler gibi vücudu ihtiyaç duyduğu mineral ve maddelerden eksik tutmak saçların da zayıflamasına ve çok daha kolay biçimde dökülmesine sebep olacaktır.
Saç Diplerinize Masaj Gerçekleştirin

Saçlarınızı üreten hücreler canlı oldukları için kafanızda bulunan bu hücrelerin sağlıklı bir kan dolaşımına sahip olması önemli. Arada bir saç diplerinize gerçekleştireceğiniz ufak parmak masajlarıyla bu hücrelerin çok daha rahat kan dolaşımına sahip olmalarını ve nefes almalarını sağlayabilirsiniz. Güçlenen saç dipleri saçlarınızın dökülmesine de engel olacaktır.
Stres ve Uykusuzluk Saç Dökülmesine Neden Olur

Stresli ve uykusuz geçen bir hayat tüm organlarımız üzerinde baskı oluştururken saçlarımız da bundan etkilenir. Eğer huzurlu, mutlu bir hayat yaşamıyorsanız saçlarınızdaki dökülmenin sebebi yaşadığınız stres, depresyon, bunalım gibi çeşitli ruhsal konular olabilir.

Ayrıca uyku sırasında vücut kendini yenileme ve dinlenmeye ayırdığından dolayı gün içerisinde yaşanan fiziki yorgunluklara karşı uyku etkili bir çözümdür. Saç deriniz ve saçlarınız da bu yenilenme sürecinden elbette ki paylarını alacaklardır.
Saçlarınıza İyi Davranın

Saçlarınızı tararken, düzeltirken nazik olmaya çalışın. Özellikle saçlarınızı zorlayacak saç modellerinden uzak durmaya çalışın ve saçlarınızın kendi halinde olmasına özen gösterin. Pek çok kadın saçlarını şekile sokmak için olmadık şekillerde bağlama, bol bol fön çekme ve düzleştiriciler kullanma gibi hatalar yapar. Bunları uygulayarak saçlarınızı sadece geçici olarak güzelleştirdiğinizi ve sonuçlarının uzun vadede çok daha tehlikeli olduğunu unutmayın.
Saç Kırıklarınızı Aldırın

Saçlardaki kırıklar her ne kadar direkt olarak saçlarınızın dökülmesine sebep olmasalar da saçlarınızı düzeltirken, tararken ve onlarla ilgilenirken takılmalara sebep olarak daha da fazla soruna yol açarlar. Ayrıca oluşturdukları kötü görüntü kadınların saçları ile daha fazla uğraşmalarına sebep olur ve bu da dökülme sorunlarına davetiye çıkarır.
SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI NE YAPMALI

0 yorum:

Yorum Gönder