PORSELEN MAKYAJ NASIL YAPILIR


Porselen makyaj kadınların merak ettiği konuların başında geliyor ve çoğunlukla yalan yanlış bir şekilde kulaktan kulağa anlatılıyor. Temel anlamıyla bahsetmek gerekirse porselen makyaj profesyonel makyözlerin yaptığı bir makyaj tipi olarak nitelendirilebilir. Ancak günlük hayatta kullanılan makyajların tam tersi olarak doğal ve canlı bir duruş vermek yerine mat ve yapay bir görüntü vermekte sık sık kullanılır.

Zira porselen makyaj yapılırken taş pudra adı verilen pudra kullanılır ve sulandırılmış şekilde yüz üzerinde uygulanır. Aynı zamanda göz farlarının da ıslak olarak kullanıldığı porselen makyaj özellikle çok ciddi cilt sorunları yaşayanlar üzerinde kullanılır. Günlük yaşamda oldukça kötü bir görüntü veren porselen makyaj ekranda kameralar karşısında ve fotoğraflarda ise çok iyi sonuçlar vermektedir.

Uygulaması o kadar da zor olmayan bu makyajı yapmak için dikkat etmeniz gereken püf noktalarını unutmazsanız siz de kolayca uygulayabilirsiniz. Öncelikle kullanacağınız pudra ve fondötenin cilt renginizle uyumlu olduğundan emin olmanız gerekiyor. Şeffaf pudra ile makyaja hazırlanan cildinizi kapatıcıyla örttükten sonra aydınlatmak istediğiniz alanları da belirlemeniz gerekiyor.

Özellikle saç tipine göre farklı alanların ışıklandırılması gerektiğinden dolayı düğününüz gibi özel günlerde porselen makyaj uygulamak isterseniz bunu kendiniz yapmak yerine makyözünüze bırakmalısınız.

Porselen makyajı uygularken makyajın yapıldığı ve kullanılacağı alanların benzer olmasına dikkat edilmeli. İç ve dış mekanlarda farklı ışıklandırmalardan dolayı görüntü farkları oluşacağından dolayı aydınlık yerlerde kullanılacaksa aydınlıkta, iç mekan gibi yapay ışıklı yerlerde kullanılacaksa yine iç mekanlarda makyajınız tamamlanmalı.

Çıkarması pek o kadar da kolay olmayan porselen makyajın ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilseniz dahi sürekli olarak uygulamanız hem cildiniz için zararlı olacaktır hem de gündüz kullanımlarda yaptığınız makyaj yoğun olarak belli olacağı için hoş bir görüntü vermekten ziyade itici bir imaj yaratacaktır. Bu nedenle kullanım alanına göre çok dikkat edilmesi gereken porselen makyajı bir heves her yere uygulamamalı ve güzellik uzmanlarının tavsiyelerini de dikkate almalısınız.

Eğer makyaj ihtiyacınızın yüksek olduğuna inanıyorsanız sürekli olarak bu tip makyajları uygulamak yerine çok daha doğal bir görünüm sağlayacak olan kalıcı makyajı denemenizi öneriyoruz.
PORSELEN MAKYAJ NEDİR, NASIL YAPILIR?

0 yorum:

Yorum Gönder