NEMLENDİRİCİ KREM


Nemlendiriciler sağlıklı, parlak ve güzel bir cilde sahip olmanın en önemli parçalarından bir tanesi. Gün içerisinde toz, güneş, makyaj, kimyasallar ve onca farklı etkene maruz kalan cildimizin üzerindeki bir koruma tabakası olan nemlendirici kremler aynı zamanda cildin su eksikliklerini giderirler ve bu konuda denge oluştururlar. Ufak tefek kırışıklıklara karşı da etkisi kanıtlanmış olan nemlendirici kremleri düzenli olarak kullanmak iyi bir cilde sahip olmak ve çekiciliğimizi korumak için yapmamız gerekenler arasında yer alıyor.
Ancak onlarca nemlendirici krem arasından kendinize uygun olanı seçmediğiniz zaman tüm bu faydaları elde edememe ve boş yere nemlendiriciyi kullanma ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğru nemlendirici seçiminin yanında, doğru zamanda doğru kullanım da oldukça önem taşımaktadır.
Kreminizi kullanırken tamamen kuru değil, biraz nemli bir cilde sürmeniz çok daha etkili olacaktır. Nemlendirici kremi kullanmadan önce cildinizin iyice temizliğinden emin olmalısınız zira kreminiz cildinizi makyaja karşı da koruyan etkenler arasındadır. Kimi nemlendiricilerin içinde güneş koruma faktörü yer almaktadır ancak kreminizde bu özellik yoksa güneş kremini de ayrı şekilde almanız gerekecektir.
Toplumdaki genel kanının aksine yağ oranı yüksek ciltlerin de neme ihtiyacı vardır. Ancak bu tip ciltlerde hali hazırda yüksek oranda yağ sorunu olduğundan dolayı yağsız yahut düşük yağ oranına sahip kremlerin kullanılması yerinde olacaktır. Bazı nemlendirici kremler yağ miktarını da kontrol ettikleri için fazla yağlı ciltlerin normal yağ düzeyine gelmesine yardım edeceklerdir.
Kuru cilt sahiplerinin ise nemlendirici kremlerinden asla vazgeçmemeleri gerekmektei. Hayvansal ve bitkisel yağlar açısından zengin, minerallı ve kolajenli nemlendiriciler kuru ciltlerin vazgeçilmezi olacaklardır.
Bu tip günlük hayatta kullanılan nemlendirici kremlerin yanında gece kullanılması gereken kremler de vardır ve bunlar ayrı bir kategoride değerlendirilirler. Gece kremleri vücudun kendini onardığı saatlerde bu işlemin hızlanmasını sağlayarak çok daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlarlar. Bazılarında vitamin desteği bile yer alan gece kremlerinde de kuru ve yağlı ciltler için ayrı seçenekler yer almaktadır ve kendi cilt tipinize uygun olanı seçmeniz çok önemlidir.
HANGİ NEMLENDİRİCİ KREMİ KULLANMALIYIM?

0 yorum:

Yorum Gönder