LAZER EPİLASYONUN YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI


Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden ve kıllardan kurtulmak için başvurulan son dönemin en moda tedavilerinden bir tanesi. Ancak bazı vakalarda beraberinde rahatsızlıklara da sebep olabiliyor. Lazer epilasyonun bu yan etkilerine ve zararlarına biraz değinmemiz yönteme başvurmanız durumunda çok daha bilinçli olmanızı sağlayacaktır.

Epilasyonun ardından çeşitli kırmızılıklar, kabarıklıklar gibi pek uzun sürmeyen yan etkilerin oluşumu normal karşılanmaktadır. Zira kıl köklerinin tahrip edilmesi ve böylece tüylerden kurtulmayı sağlayan yöntemin kısa vadede böyle bir görüntüye sebep olması tamamen normaldir. Bu yan etkileri ağır olmayacak şekilde kaşıntılar da takip edebilir. Bir kaç saatten bir kaç güne kadar sürebilen bu yan etkiler tamamen cilt tipinize göre belli olmaktadır.

Bu yan etkilerin dışında olabilecek veya daha uzun sürebilecek rahatsızlıklardan bahsetmeden önce lazer epilasyonu gerçekleştirdiğiniz yerin buna uygun, bilgili uzmanlarla çalıştığından ve gerekli güvenlik sertifikalarına sahip cihazlarla işlem gerçekleştirdiğinizden emin olmaya çalışmanız riski en aza indirecektir.

Özellikle kıl dipleri güçlü olan kişilerde operasyon süresince çeşitli yanmalar, batmalar meydana gelebilmekte ancak bunlar işlem bittikten sonra ortadan kalkmaktadır. Çok hassas ciltlerde lokal uyuşturma yöntemleri kullanılarak bunun önüne geçilmesi de mümkündür.

Bazı vakalarda deri üzerinde yanıklar ve lekeler meydana gelebilmektedir. Bunların sebepleri arasında yüksek dozaj kullanılması olduğu kadar düşük doz kullanımı da önemli bir yer kaplamaktadır. Düşük dozun sebep olduğu tedavinin uzaması cildin tahriş olmasına sebep olmakta ve yüksek dozlar ise ciltte belirgin leke ve yanıklara yol açmaktadır.

Eğer böyle sorunlarla karşılaşırsanız hemen telaş etmenize gerek yok. Bu leke ve yanıklar en geç bir kaç ay içerisinde tamamen kaybolmakta ve cildiniz yeniden eski görünümüne kavuşmaktadır. Ancak lazer epilasyondan önce ve sonra yoğun güneş ışınlarından ve solaryumdan uzak durmanız rahatsızlık ve yan etkileri  yaşamamanız için önlemler arasındadır.

Cildinize uygun olan lazer epilasyon uygulamasını bulmak için gerekirse bir kaç uzmanla görüşmeniz daha güvenli sonuç almanızı sağlayacaktır. Zira cihazların kalibrasyonları ve tedavi yöntemleri cilde göre değiştiği için bir kaç yerden görüş almanız herhangi bir yanlış operasyonu engellemek için elzem diyebiliriz.
LAZER EPİLASYONUN YAN ETKİLERİ VE ZARARLARI

0 yorum:

Yorum Gönder