LAZER EPİLASYON NEDİR NASIL YAPILIR


İstenmeyen tüyler ve kıllar kadınların en çok rahatsız oldukları konular arasında yer alıyor ve ağdadan tutun da çeşitli kocakarı ilaçlarına kadar onlarca yöntem bu tüylerden kurtulabilmek için deneniyor. Elbette gelişen teknolojinin kadınlar yararına da çalıştığı muhakkak olduğundan kozmetik ve estetik sektöründe de yenilikler kendisini gösterdi. Lazer epilasyon kıl ve tüy sorunlarına karşı adeta en güçlü yöntemlerden birisi haline geldi ancak ne olduğu ve nasıl yapıldığına dair de bir o kadar soru mevcut. İşte lazer epilasyona dair merak ettikleriniz.

Öncelikle unutmamanız gereken konu lazer epilasyonun ölene kadar kıl ve tüyleri yok etmediği, ancak varolan yöntemler arasında en uzun süreli çözümü sağlayanlardan birisi olduğu. Halk arasında bir kere yapılan lazer epilasyonun sürekli bir çözüm olduğu konuşulsa da kişinin yapısına göre 6 aydan 3 yıla kadar değişen sürelerle etkisini gösterebiliyor. Eğer sonsuza dek tüylerden kurtulma hedefiniz varsa maalesef böyle bir çözümün olmadığını unutmamalısınız!

Ağrı ve sızılar lazer epilasyonun bir parçası ve hassas tenlere sahip olanlar ile güçlü kıllara sahip olanlarda bu operasyon sırasındaki bazı acılar daha yoğun olarak hissedilebilirler. Yine de her hafta diğer tüy alma yöntemleri ile de benzer ağrıları çektiğinizi dikkate alırsanız uzun süreli çözüm sağlayan lazer epilasyon  tercih edilebilir durumda.

Lazer epilasyonun zararları ve yan etkileri kişiden kişiye ve operasyon sonrası yaşananlara göre değişmektedir. Ancak sıklıkla sözü geçtiği gibi herhangi bir kanser veya tümör yapıcı etkisi şimdiye dek kanıtlanamamıştır.

Operasyonun cildinizde bırakabileceği izleri merak ediyorsanız bunun tamamen kişinin deri yapısına göre gerçekleştiğini bilmelisiniz. Koyu tenli olanlarda farklı dalga boylarında lazerler kullanıldığı için ciltte en geç 2 ay içerisinde ortadan kalkan beyaz benek ve lekeler oluşabilmektedir. Bu konuda kesin bilgiyi lazer epilasyon yaptırmadan uzmanınızdan öğrenmeniz epilasyon sonrası hayal kırıklığı ve üzüntüler yaşamanızı engelleyecektir.

İşlem sonrasında güneş ışığından uzak durmanız ve işlemden önce bronzlaşma yaşamamış olmanız gerektiği için yaz ayları yerine kış mevsimini tercih etmeniz çok daha kolay bir lazer epilasyon geçirmenizi sağlayacaktır. Zira güneş ışığına maruz kalan cildiniz epilasyondan henüz çıktığı için reaksiyonlar gösterebilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder