KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN DOĞAL BAKIM YAPIN


Saçlarınız bazen kendi yapılarından dolayı bazen de çevresel koşullardan dolayı kuru, yıpranmış, mat ve kötü görünebilirler. Kendiliğinden yani genetik yapıdan dolayı bu özelliklere sahip olan saçlar bazen doğal bazen de daha profesyonel yöntemler ile canlı, sağlıklı bir yapıya kavuşturulabiliyorlar ancak bu işlemlerden sonra yeniden çevre koşullarına maruz kalmaları saçların güzelliğini tekrar kaybetmesine neden oluyor.
Bu çevresel faktörler arasında iklim koşulları, kötü beslenme, yoğun stres ve kötü psikolojik durum, hastalık ve rahatsızlıklar, yanlış bakım gibi onlarcası yer alıyor. Eğer sizin saçlarınız da bunlar yüzünden kötü görünüyorsa ve kuru, yıpranmış bir yapıya sahiplerse evinizde dikkat etmeniz gereken bazı yöntemleri kullanarak bu sağlıksız durumun önünü alabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken konuların arasında saçlarınızı taramak geliyor. Islakken tarak kullanarak taramanız gereken saçlarınızda fırça kullanmanız çok kötü sonuçlar doğuracaktır. Her ne kadar fırça kullanımı ülkemizde yaygın olsa da siz banyolarınızdan sonra ıslak saçınıza nazik ve yumuşak bir şekilde tarak uygulamaya devam etmelisiniz.
Bunun yanında ani sıcak ve ani soğuklar da saçlarınızın yapısında bozulmalara neden olduğundan dolayı mümkün olduğunca fön çekmek, saçlarınızı uzun süreli olarak kurutmak, çok sıcak ayarda saç kurutmak gibi zararlı işlemleri gerçekleştirmemelisiniz. Tüm bu nem ve ısı değişiklikleri saçlarınız üzerinde onarılması zor tahribatlara yol açacaklardır.
Hem kuaförlerde hem de evde kullanım için üretilmiş olan saç maskeleri kozmetik sektörünün saçlarımıza yaptığı katkılardan bir tanesi. Haftada bir veya bir kaç defa bu maskeleri dilerseniz kuaförde dilerseniz de evinizde gerçekleştirmeniz saçlarınız direncini, sağlığını, parlaklığını ve gücünü arttıracaktır.
Banyo veya saç yıkama sırasında çok yüksek kireç oranına sahip olan su kullanmanız saçınızın harap olmasına neden olacaktır. Özellikle büyük şehirlerde varolan sudaki bu kireç problemi sadece reklamlardaki gibi çamaşır makinenizin değil, aynı zamanda saçlarınızın da hasar görmesine neden olmaktadır. Eğer uyguladığınız tüm yöntemlere rağmen yine de saçlarınızda sorunlar varsa suyunuzu kontrol etmenizi öneriyoruz.
Perma, saç düzleştirme, saç maşası gibi saçın doğal şekli üzerinde değişiklikler gerçekleştiren pek çok kadın güzellik malzemesi de saçların kısa süre sonra kötü hale gelmesine neden olur. Hatta saçlarını çamaşır ütüsü ile düzleştiren kadınlar varlığını da dikkate alırsak bunun ne kadar sağlıksız bir işlem olduğunu görebiliriz. Eğer sorunlar baş gösterirse saçlarınıza bu eziyeti yapmaya bir süre ara vermeli ve onları dinlendirmelisiniz.
Temiz bir yastık ve yapay olmayan bir kılıf yatarken kullanabileceğiniz en iyi malzemelerdir. Pek çok doğal olmayan kumaşın saçlar üzerinde kötü etkisi olduğu bilindiğinden dolayı eskilerin kullandığı doğal malzemelerden üretilmiş olan yastık ve kılıfları kullanmayı unutmamalısınız.
KURU VE YIPRANMIŞ SAÇLAR İÇİN DOĞAL BAKIM YAPIN

0 yorum:

Yorum Gönder