KULAK ESTETİĞİ AMELİYATI NEDİR


Kulaklar kadınlarda genellikle saçların gölgesinde kalırlar ve şekillerinde çok büyük gariplikler veya yüze uyumsuzluklar olmadıkça dikkat çekmezler. Ancak farklı saç modelleri denemek isteyip de kulaklarının yüzlerine uyumsuzluğundan şikayet eden kadınların varlığı da bir gerçek. Yüze uyumlu kulaklar yüzde en az dikkat çeken noktalardan biri olurken uyumsuzluk neticesinde ilk fark edilen yerlerden birisi haline geliyorlar.

Kulaktaki bu şekil bozuklukları, boyut problemleri ve kulağın kafa ile yaptığı açıdan kaynaklanan sorunların büyük çoğunluğu için modern tıp bazı çözümler öneriyor ve kulak estetiği ameliyatı veya operasyonları da bunun bir parçası.

Bu sorunlar her zaman yetişkinlerde gerçekleşmiyor elbette. Özellikle çocukluktan itibaren büyümeye ve belirginleşmeye başlayan kulaklar genç erkek ve kızların da görünümlerinden şikayetçi olarak bazı ruhsal problemlere sahip olmalarına neden oluyor. Her ne kadar yaş ufakken de müdahale gerçekleştirmek mümkün olsa da uzmanlar 7-8 yaşlarından önce kulak estetiğine taraftar değiller.

Çeşitli kazalar neticesinde gerçekleşen bozukluklara acil estetik çözümler gerekebilse de doğal olarak varolan kepçe kulak gibi görünüm bozukluklarında kulağın gelişiminin tamamlanmasını bekledikten sonra kulak estetiği operasyonları yapmak çok daha sağlıklı ve uzun vadeli çözümler sunacaktır.

Kulak estetiği ameliyatından önce uzman doktorunuzla birlikte yapılan muayene ve ölçümler sayesinde sorunun nelerden kaynaklandığı ve buna karşı geliştirilebilecek çözümlerin planlanması gerekir. Yetişkinlerde lokal anestezi ile gerçekleştirilmesi mümkün olan operasyon yaşı küçük olanlarda genel anestezi ile gerçekleştirilmektedir. 1-2 saatten daha uzun sürmeyen kulak estetiği operasyonları genel olarak kulaktaki şekil bozukluklarının giderilmesi için açı ayarlamaları yapılması ve çok gerekliyse fazlalıkların alınması şeklinde tezahür etmektedir.

Ameliyatın ardından ilk hafta içerisinde dikişlerin alınması ve normal hayata dönüşün mümkün olması nedeniyle kulak estetiği operasyonları ağrısız, ameliyat ve iyileşme süreci oldukça kolay sayılan ameliyatlar arasındadır.

Ancak ameliyata ihtiyacınız olup olmadığını kararlaştırmak için çeşitli uzmanlar ile görüşüp fikirlerini almanız da bir o kadar önemli. Gerçekten yapısal kulak sorunlarına sahip olmayabilir ve benimsediğiniz saç modelleri, takılar ve diğer bakım etkenleri nedeniyle böyle bir yanılsamaya sahip olabilirsiniz.

Kulağınıza dair bu tip sorunları cerrahi müdahale düzeyine getirmeden önce yüzünüze uygun makyaj, saç bakımı gibi konular üzerine araştırmalar yaparak hem özgünlüğünüzü koruyabilir hem de doğal halinizle çok daha alımlı bir hale gelebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder