KIŞIN SAÇ BAKIMI


Yaz mevsiminde olduğu kadar kış mevsiminde de hava sıcaklıkları ve dış koşulların normalde farklı, saçları yıpratacak düzeylerde olması bir kadının en çok değer verdiği yerlerden olan saçları üzerinde oldukça kötü etkiler bırakmaktadır. Özellikle kışın artan baca dumanları, ağırlaşan hava, yağmur, kar ve soğuk havalar saçların hem sağlıklı yapısını kaybetmesini hem de daha fazla bakıma ihtiyaç duymasını sağlıyor. Eğer yaza sağlıklı ve güzel görünen saçlarla girmek istiyorsanız kışın saç bakımınızı aksatmamanız ve onlara iyi bakmanız gerekiyor. İşte kışın saçlarınızın bakımını doğru şekilde gerçekleştirebilmek için bir kaç ipucu.
Öncelikle rüzgar ve havadaki nemin azalmasından dolayı saç derinizin ve saçlarınızın kuruması en büyük problemlerin başında gelmektedir. Bu sorunun önüne geçebilmek için saçlarınızı ve kafanızı sıcak tutmanız, bere gibi koruyucu tekstil ürünlerini kullanmanız gerekmektedir. Ancak bu ürünlerin çok sıkı ve kapalı olmaması saçlarınızın nefes alması ve kan dolaşımınızın sağlıklı olması için önemli. Zira saçlarınızı rüzgar ve soğuk havadan korurken oksijensiz bırakırsanız yine dökülme, zayıflama gibi önemli sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.
Elbette kışın karşılaştığınız soğuk havalar her ne kadar banyolarınızı da daha sıcak su altında yapmanıza neden olsa da yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi budur. Zira büyük sıcaklık değişiklikleri saçlarınızın daha da yıpranmasına neden olacaktır ve saç derisinin kuruması, saç dökülmesi gibi hoş olmayan sorunlar doğuracaktır. Banyonun ardından çok sıcak hava üfleyen saç kurutma makineleri kullanmaktan da kaçınmalısınız.
Kimi zamanlarda kocakarı ilaçları dediğimiz ve kimi maddelerin, bitkilerin karışımlarıyla saçlara uygulanması tavsiye edilen reçetelerden de uzak durmalısınız. Zira kış bakımı için üretilmiş olan bakım kremleri ve şampuanlar ciddi deneyler sonucunda elde edildikleri için saçlarınıza nasıl etki edeceğini bilmediğiniz karışımlardan uzak durmalısınız.
Bunun yanında saçınıza uygun olan kozmetik ürünleri kullanmanız hem kış mevsiminde hem de diğer mevsimlerde önemlidir. Zira her tip saçın kendine özgü karakteristikleri vardır ve bunlara uygun olmayan araçlar kullandığınızda saç ve saç derisi ile ilgili sorunlar yaşamanız muhtemel. Çok sık saç yıkama gibi faaliyetlerden de uzak durmanız gerekiyor. Haftada 2-3 defa saçlarınızı yıkamanız sağlıklı ve bakımlı olmaları için oldukça yeterlidir.
KIŞIN SAÇ BAKIMI NASIL YAPILIR?

0 yorum:

Yorum Gönder