KANSER YAPAN YİYECEKLER


Doğada bulunan yiyeceklerin kanser oluşumuna sebep olması oldukça zordur ancak yine de beslenmeden kaynaklanan onlarca kanser çeşidi hala hayatlarımızda ve bu nedenle beslenmemize azami oranda dikkat etmemiz gerekmektedir. Kanser oluşumları besinlerin kendisinden ziyade, onları nasıl hazırladığımızla ilgili olarak ortaya çıkmaktadırlar ve kendi sağlığımızı attığımız tehlike böylece bir gerçek haline gelmektedir. Kanser yapan yiyeceklerin nasıl oluştuklarına dair sizleri bilgilendirmek istediğimiz bu yazımızda, muhtemelen dikkat etmeniz gerekenleri siz de farkedeceksiniz.

Beslenme kaynaklı kanser sebeplerinden en büyüğü yemeklere kattığımız ekstra malzemeler ve soslardır. Özellikle ülkemizdeki yüksek üç beyaz (tuz, un, şeker) tüketimi, bol baharatlı yemekler ve diğer soslar maalesef zararlı maddelerdir ve vücudumuzun talep ettiğinin çok üzerindedirler. Besinlerin içerisindeki bu maddeler hali hazırda vücudumuz için yeterlidirler ve biz çok daha fazlasını alarak bu maddeleri bedenimiz için zararlı hale getiririz. Mümkün mertebe yemeklerinizin katkı maddeleri olmadan hazırlandığından emin olmalı ve daha doğal gıdalara yönelmelisiniz.

Ayrıca doğru koşullarda saklanmayan gıdaların içerisinde çoğalan zararlı mikroorganizmalar da sağlığımızı tehdit etmekteler ve özellikle karaciğer bölgesinde meydana gelecek kanserlere neden olmaktadırlar. Özellikle ülkemizde sık tüketilen tahıllarda ortaya çıkan küfler ve bu ürünlerin doğru koşullarda saklanmaması nedeniyle yaşanan sağlık sorunları dikkati çekenler arasındadır.

Bir diğer kanserojen oluşumu tetikleyen beslenme türü ise sık sık kızartma ürünler tüketmekten geçmektedir. Çok fazla fast food tüketimi ve evde yapılan kızartmalar yiyeceklerin doğal yapılarının bozulmasına ve kanserojen içeriklerinin artmasına neden olmaktadır. Mümkün mertebe haşlama, ızgara ya da buğulama yöntemleri ile pişireceğiniz yiyecekleriniz, kanseri önlemekte etkili olacaklardır ve aynı zamanda çok daha besleyici yapıya sahip olarak sağlığınızı korumanızı sağlayacaklardır.

Beslenme rejiminizdeki düzensizlikler de kansere davetiye çıkaranlar arasındadır. Özellikle fazla beslenenlerin vücutlarındaki yüksek enerjinin kanserin başlıca sebepleri arasında olduğu ve beraberinde gelen kiloların sağlığı tehdit ettiği bilinmektedir. Zayıflığın herhangi bir kansere neden olmamakla birlikte, yetersiz beslenme nedeniyle yine kanser tehdidini ortaya çıkardığı da ortadadır. Eğer vücudunuz için yeterli tüm maddeleri alıyorsanız ancak kilo bakımından zayıfsanız korkmanız gerekmiyor. Fakat düzensiz ve yetersiz beslenme konusunda çok dikkatli olmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder