KALICI MAKYAJIN ZARARLARI NELERDİR


Kalıcı makyaj günlük hayat içerisinde bakımına kısıtlı miktarda vakit ayırabilen kadınların en büyük kurtarıcılarından bir tanesi. Sürekli olarak çeşitli kozmetik malzemeler ile uğraşmadan bakımlı görünmenin en kolay yollarından birisi olan kalıcı makyajın eğer dikkat edilmezse beraberinde getirdiği riskler ve zararlar da meydana gelebiliyor. Kalıcı makyajın zararları nelerdir diyenler için karşılaşabilecekleri problemlerden bahsetmek ve kararlarını vermeden önce ufak bir rehber hazırlamak istiyoruz.

Adından da anlayabileceğiniz gibi kalıcı makyajın en büyük riskleri arasında kalıcı olması var. Özellikle bir hevesle yaptırmak isteyenler veya yaptırdıktan sonra pişmanlık yaşayanların geri dönüşü oldukça meşakkatli olan kalıcı makyajı gerçekleştirmeden önce çok dikkatli olmaları gerekiyor. Doğru zamanda kalıcı makyajı yaptırabilmek için moralinizin kötü olduğu veya duygusal olarak riskli olduğunuz dönemlerde değil günlük hayatınızın düzgün ilerlediği zamanlarda kalıcı makyajı düşünmeniz iyi olacaktır.

Kalıcı makyaj yapılırken deri altına birtakım boya malzemeleri yerleştirilmek zorunda olduğundan dolayı ağrısız bir operasyon için lokal anesteziye başvurulabilir. Ancak operasyonun ardından anestezi etkisi geçtiğinde bir kaç gün boyunca şişlikler hissedilebilir. Bu nedenle her gün insanların arasına çıkmanız gereken mesleklere sahipseniz şişliklerden rahatsız olabilirsiniz. Operasyonu tatil dönemlerine denk getirmeniz sizi rahatlatacaktır.

İşinde profesyonel uzmanlarla çalışmanın getirileri kalıcı makyajda da kendini gösteriyor. Ucuza ve kolay yoldan kalıcı makyaj gerçekleştirdiğini iddia eden pek çok güzellik salonu maalesef hastalarına deneyimsizlik, kötü ve hijyenik olmayan malzemeler ile kalitesiz boya sonucunda çok daha büyük zarar veriyor. Aynı zamanda porselen makyaj ile kalıcı makyaj çoğunlukla benzer şeyler sanılıyorlar ve yanlış isteklerde bulunan kadınların sayısı azımsanamayacak kadar çok.

Özellikle göz ve kaş bölgesi gibi kalıcı makyajı uygulamanın çok zor olduğu bölgelerde deneyimi yüksek bir uzmanla çalışmak daha sonra yanlış müdahaleyi lazer ile düzeltmeye çalışmaktan çok daha kolaydır. Başlangıçta vermek istemediğiniz daha yüksek ücretler yanlış operasyonlar sonucunda çok daha fazla şekilde size dönebilir ve paranızın yanında ruh sağlığınızın da etkilendiğini görebilirsiniz.

Eğer günlük hayatınızda kozmetik bakım için ayırabileceğiniz vakte sahipseniz ve sürekli olarak iyi görünmek zorunda değilseniz kalıcı makyajı gerçekleştirmek için de herhangi bir sebebiniz bulunmuyor demektir. Bu risk ve zararlardan korunabilmek için ihtiyacınız olduğunda kalıcı makyaj çözümüne başvurmanız gerekmekte.

0 yorum:

Yorum Gönder