KALICI DÖVME SİLDİRME YÖNTEMLERİ


Dövmeler başarılı ellerden ve ustalardan çıktıklarında vücudumuzu oldukça estetik hale getiren sanat eserleri arasında yer alıyorlar ancak bazı zamanlarda hoşumuza giden şeyler olmaktan çıkıp birer rahatsızlık haline de gelebiliyorlar. Bu noktada en çok karşılaşılan sıkıntılar arasında dövmeyi yapan kişinin acemi olması nedeniyle istediğimiz sonucu alamamamız ile zaman içerisinde farklı şeylere ilgi göstermemiz yüzünden eski dövmelerimizden hoşlanmıyor hale gelişimiz.

Pek çok çiftin birbirlerinin adlarını dövme yaptıktan sonra ayrıldıkları ve dövmenin artık istenmeyen bir şey haline geldiğini siz de duymuşsunuzdur. Sanılanın aksine oldukça sık rastlanılan bu duruma benzer onlarca durum meydana geliyor ve dövmelerin sildirilme isteği başgösteriyor. Geçici dövmeler bir süreden sonra ortadan kalkıyorlar ancak hele ki kalıcı dövme yaptırdıysanız bunları sildirmek oldukça zahmetli olabiliyor.

Estetik uzmanların alanına giren kalıcı dövme sildirme yöntemleri arasında en sık kullanılanlardan birisi lazerler kullanılarak gerçekleştirilen dövme sildirme işlemi ve dövmenin yapısına göre uygulanmasında sıkıntılar ya da ekstra operasyonlara gerek duyulabiliyor.

Özellikle koyu renk tonları ışığı daha kolay emdikleri için yapılan lazer tedavilerinden daha verimli sonuç alınabilmektedir. Boya maddelerine direkt olarak yönlendirilen lazerler ile bu maddelerin parçalanması sağlanıyor ve zaman içerisinde parçalanan bu boyalar vücudun kendi savunma mekanizması tarafından ortadan kaldırılıyorlar. Ancak tek seferde sonuç almayı bekleyenler için maalesef bunun mümkün olmadığını belirtmemiz gerekiyor. En azından bir kaç ay sürecek bir dövme silme prosedürünü tamamlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

Açık renklerdeki, özellikle yeşil ve sarı tonlu dövmeler ise lazer tedavisine en zor cevap verenler arasında yer alıyorlar. Zira lazeri geri yansıtma özelliğine sahip olan bu renkler parçalanmanın önüne geçiyorlar ve cerrahi müdahalelere de gerek bırakıyorlar. Dövmede yer alan boya arttıkça bu sildirme işlemleri de daha uzun sürüyor ve açık renklerdeki çok büyük dövmeler büyük sıkıntılara neden olabiliyorlar.

En küçük dövmelerin bile bir kaç bin liradan daha ucuza sildirilemediğini dikkate alırsanız dövmeleri yaptırmadan önce çok daha dikkatli olmanız gerektiğini aklınızda tutsanız iyi olur. Zira işlem sonrasında derinizde herhangi bir iz kalmasa da bunca zahmet ve nakit zararı moralinizi bozmaya yetecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder