KALÇA VE POPO ESTETİĞİ NEDİR


Kalçaların kadınların en çok dikkat ettikleri bölgelerden birisi olduğu ve kadın giyiminde de poponun her zaman daha önde olduğu dikkate alındığında, şekilsiz ya da beğenilmeyen bir kalçanın pek çok kadında rahatsızlık uyandıracağı kesin. Estetik plastik cerrahi her konuda olduğu gibi bu konuda da imdadımıza yetişiyor ve kalça, basen ve popo bölgesini yeniden şekillendirebilmek ve güzelleştirmek için çözümler sunuyor.

Popo bölgesinin şekline dair kesin bir güzellik tanımı yer almıyor ancak burada poponun vücutla olan genel orantısı ve pek çok faktöre göre varolan şekli önem taşımakta. Zira kalçaların belinize göre genişliğinden tutun da bacaklarınıza göre yüksekliği ve yapısı gibi onlarca farklı etken varolduğu için bir başkasında güzel duran kalçalar sizde iyi durmayabilir veya tam tersi de olabilir. Kalça estetiği bu durumu tam anlamıyla kavrayabilmek ve ona uygun çözümler yaratabilmek için yapılıyor.

Popo estetik operasyonunun kapsamına girenlerden kısaca bahsetmeden elbette olmaz. Bu operasyonlar arasında popo büyütme, kalça gerdirme, kalça ve poponun yeniden şekillendirilmesi, dikleştirme işlemleri, küçültme, çoklu işlem operasyonu, çeşitli kaza ve dış etkenlerden kaynaklanan estetik bozuklukların giderilmesi yer almaktadır. Bazı popo ve kalçadaki şekil bozuklukları doğuştan ve genetik olarak varolabilirken vahim kazalar sonucunda da deformasyonlar ve hastayı rahatsız edebilecek görüntüler oluşabilmektedir.

Kullanılan yöntemler arasında ise vücudun başka bölgelerinde alınan yağların enjekte edilmesi ile dolgunluk sağlama, yahut liposuction benzeri yöntemlerle fazla yağların alınması gibi yöntemler bulunmaktadır. Dolgu malzemesi olarak doğal bir yapıya sahip olan vücudun kendi yağı kullanılabilmekle birlikte farklı dolgu materyalleri de uzmanlar tarafından duruma göre kullanılmaktadır.

Operasyonun ardından bazı prosedürlerin de takip edilmesi şarttır ve ancak bu şekilde elde edilen sonuçlar korunabilmektedir. Popo estetiğinin ardından hastaya tedarik edilen özel korse hem varolan yeni kalça şeklinin korunmasına yardımcı olacaktır hem de operasyon sonrasında gerçekleşebilecek kanama ve ödem gibi yan etkilerin gerçekleşme ihtimallerini düşürecektir.

Ameliyatın ardından bir kaç hafta boyunca çok uzun dönemli oturmalar önerilmemektedir ve bu süreç içerisinde ilk olarak kısa yürüyüşler ve ardından düzenli gerçekleştirilecek spor ve egzersizler önerilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder