GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ NEDİR


İleri yaşlarda vücut dokularında meydana gelen gevşeme ve zayıflamalar kadınlarda çeşitli organların sarkmasına ve hoş olmayan görüntülerin meydana gelmesine neden oluyor. Göğüsler gibi bölgelerde kıyafetler ve bakımla saklanabilen bu sarkmaların göz kapağı gibi yüzde bulunan yerlerde oluşmaları ise saklanamaz durumda olmaları nedeniyle çok daha büyük rahatsızlık vermekte.

Estetik uzmanları kadınların bu şikayetlerine bir çözüm bulabilmek amacıyla göz kapağı estetiği operasyonları gerçekleştiriyorlar ve her yıl binlerce kadın gözlerinde meydana gelen bu soruna karşı ameliyat masasına yatıyor.

Gözlerden meydana gelen fazla derinin sarkması, yorgun ve hoş olmayan görünüm ile gözde şişliklere sahipseniz göz estetiği ameliyatını aklınızdan geçirebilirsiniz. Ancak sahip olduğunuz sorunun uzmanınız tarafından dikkatlice belirlenmesi ve yüzünüzdeki diğer bölgelerin de bu soruna etkisi varsa o bölgelerde de operasyon gerçekleştirilmeli.

Doktorunuzla görüşürken ona sorununuzdan tam olarak bahsetmeli ve beklentilerinizi anlatmalısınız. Aynı zamanda daha önce geçirdiğiniz estetik veya cerrahi operasyonları belirtmeli ve rahatsızlıklarınız ile kullandığınız ilaçları açıklamalısınız. Zira diğer tedavilerle birlikte gerçekleştirilebilecek estetik ameliyatlar nedeniyle sorunlar yaşamanız mümkün.

Göz kapağı estetiğinin ne şekilde gerçekleştirileceği sadece göz kapağına değil göz çevresindeki diğer dokuların yapısına da bağlıdır. Ameliyat sırasında göz kapağında yer alan kıvrılma bölgelerinde gerçekleştirilen kesikler ve bu kesiklerden fazla dokuların alınması nedeniyle göze uygun şekilde yapılan bu operasyonda ameliyat olduğunuz çok zor belli olacaktır.

Ameliyatın ardından doku altında kan toplanması, enfeksiyonlar, alerji ve tatminsizlikten doğan problemler meydana gelebilir. Gözlerde yaşanan kuruluk ve batmalar ile göz kapağında yaşanabilecek fonksiyon bozuklukları yeniden bir operasyon gerektirebilir.

Bir kaç haftalık bir iyileşme sürecine sahip olan göz kapağı estetiği operasyonunun ardından doktorunuzun sizin için belirlediği uygulamaları gerçekleştirmeli ve ilaçlar varsa bunları kullanmalısınız. Çoğunlukla uzun yıllar idare edebilen bu estetik ameliyat kişiden kişiye değişecek şekilde yaşlanmanın devam etmesi nedeniyle zaman zaman düzeltmelere de ihtiyaç duyurabilir.

Eğer gözlerinizde meydana gelen göz kapağı sarkmalarına karşı aradığınız çözümlerin estetik ameliyat ile gerçekleştirilmesini istiyorsanız sadece gözlerinizin değil tüm yüzünüzün ayrıntılı bir analizden geçirilmesi gerektiğini sakın unutmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder