GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GEÇER


Göz altı morlukları hem kadınlarda hem de erkeklerde en rahatsız edici bulunan fiziksel özelliklerden bir tanesi. Göz altı morluğu yahut halkaları olarak bilinen bu rahatsızlığın elbette sebepleri olduğu kadar kurtuluş yolları da var.

Kimisinde sürekli olarak rastlanan bu morluklar bazen de dönem dönem gerçekleşerek geçip gidebiliyorlar. Öncelikle dilerseniz göz altı morlukları ve halkaların nelerden kaynaklandığını anlatalım.

Göz altı morlukları genellikle o bölgede bulunan kılcal ve ince damarlardan kaynaklanan sorunlardan birisi. Fazla uykusuzluk, yorulma, güneşe maruz kalma, alerji durumları, ilaç kullanımı gibi bazı etkenler bu morlukların çok daha fazla ve sık oluşmasına sebep olabiliyor.

Özellikle yaşı ilerlemiş, çeşitli astım rahatsızlıklarına sahip, yoğun güneş ışığına maruz kalan, yorucu ve uykusuz geçen günlere sahip olanlarda çok daha fazla görülen göz altı morluklarına karşı savaşırken morlukları oluşturan bu sebepleri ortadan kaldırmak gerektiği gibi bu halkalara karşı gelmenizi sağlayan uygun kozmetik ürünleri kullanmanız da faydalı olacaktır.

Vücudumuzun en çok dikkat çeken parçası olan gözlerimizi bu rahatsızlıktan korumak için beslenme rejimimize dikkat etmek, hayat tempomuzu düzene sokmak, uygun şekilde spor yaparak fiziksel durumumuzu korumak ve sıcak-soğuk gibi dış koşullara karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Özellikle düzenli uykunun göz altı morluklarına karşı en iyi çözümlerden birisi olduğu biliniyor. Modern şehir hayatında bunu gerçekleştirmek biraz zor gibi görünse de düzgün bir hayat planlaması ile hem dilediğiniz gibi yaşayıp hem de uykunuzu almak mümkün.

Eğer anlık ve hızlı çözümler arıyorsanız göz altı morluklarının olduğu bölgelere soğuk salatalık yerleştirmek gibi kan akışını yavaşlatıcı kompresler uygulayabilirsiniz. Böylece bölgede yer alan kılcal damarlardaki akışın yavaşlamasıyla kan sızdırmalar azalacaktır.

Bunun yanında iltihaba karşı güçlü birer madde olan siyah ve yeşil çayları yine her gün göz altı halkalarınızın yer aldığı bölgeye uygularsanız bir nebze iyileşme sağlayabilirsiniz.

Eğer tüm bu yöntemlere rağmen morluklarda iyileşme veya azalma göremiyorsanız elbette konusunda uzman doktorlara danışarak sizin için en uygun olan tedaviye birlikte karar vermeniz gerekiyor.

Özellikle bu bahsettiğimiz temel bir kaç ipucu dışında koca karı ilaçları, sağdan soldan duyulan bilgiler gibi şeylere başvurmadan bir profesyonelden yardım almanız çok daha etkili sonuç verecektir.
GÖZ ALTI MORLUKLARI NASIL GEÇER

0 yorum:

Yorum Gönder