GÖBEK ERİTMENİN YOLLARI NELERDİR


Göbek her kadının korkulu rüyalarından bir tanesi ve özellikle her ne kadar bir miktarı erkekler tarafından beğenilse de iş çığrından çıktığında fiziksel olarak hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabiliyor. Bazen genetik etkenlerden dolayı, bazen de doğum gibi etkiler yüzünden giderek büyüyen göbeği ortadan kaldırmak oldukça zor olabiliyor. Elbette en baştan dikkat ederek göbeği engellemek mümkün ama bu şans çoktan geçtiyse sıra geliyor göbeği eritmenin yollarına. Aslında bu çok daha zor bir şey sayılmaz fakat ciddi bir disiplin ve azim gerekiyor diyebiliriz. Siz de göbeğinizden kurtulmak istiyorsanız önerilerimizi dikkate alın.

Tahmin edebileceğiniz gibi göbeği kontrol altına almanın en önemli yollarından bir tanesi beslenme düzenini doğru şekilde kurmaktan geçiyor. Düzensiz öğünler gibi durumlar vücudun yağ depolama isteğini arttırdığı için mümkün olduğunca düzenli öğünler ile günü tamamlamalısınız. Çok az yemek ya da tek öğün yapmak gibi yöntemler ilk etapta faydalı gibi görünse de, bunları bıraktığınız anda çok daha fazla kilo ve göbek maalesef oluşacaktır. Elbette tuz, şeker, un gibi üç beyaz tüketiminizi de sınırlamalı ve vücuda zararlı bu maddeleri mümkün olduğunca kullanmamalısınız.

Elbette sadece beslenmeye dikkat ederek göbeği ortadan kaldırmak mümkün değil. Zira beslenme göbeğe daha fazla yağın eklenmesini önlemek için etkili olurken, yapacağınız spor ve egzersizler ise göbekteki yağların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Doğru egzersiz zamanları sabah kahvaltıdan önce ve akşam yemeğinden sonra olmaktadır. Her iki durumda da vücudunuz depoladığı yağlardan yakmaya başlayacaktır ve dolayısıyla göbek bölgesi de bundan nasibini alacaktır. Karın bölgesini çalıştırabileceğiniz mekik çekmek gibi aktiviteler de hem daha sıkı bir karına hem de daha az yağlı bir göbeğe sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

Pek çok kadın ev işlerinin sıkıcılığından şikayet eder ancak bu işlerin aynı zamanda bir fiziksel egzersiz olduğu ve tüm gün ev işi yapan bir kadının, neredeyse tüm egzersiz hareketlerini yaptığı bir gerçek. Eğer kariyer yapmıyor ve her gün işe gidip gelmiyorsanız, ev işlerinize daha fazla yüklenebilir ve bir yandan eksik gediklerinizi tamamlarken, bir yandan da göbeğinizin ve kalça bölgenizin sahip olduğu yağları eritebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder