GENÇ VE SAĞLIKLI KALMANIN YOLLARI NELERDİR


Genç, sağlıklı ve zinde kalmak hem kadınların hem de erkeklerin her zaman sahip olmak istedikleri özelliklerden bir tanesi. Her ne kadar zamana yenilmemek mümkün olmasa da gençliği, sağlığı daha uzun süre korumanın bazı yolları, bazı sırları da mevcut.

Vücudunuzu daha az yıpratmak ve genç kalmanın sırlarına erişmek için aşağıdaki önemli noktalara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. İşte nasıl genç kalınır önerilerimiz:

Çok soğuk ve çok sıcak sıvılar tüketmekten sakının. Zira vücut sıcaklığınız ile uyum içerisinde olmayan her türlü içecek vücudunuzun çok daha erken yıpranmasına neden olacaktır.

Makyaj ve kozmetik ürünlerini yüzünüzde 6-7 saatten daha uzun sürelerle tutmayın. Çok uzun süreli makyajlar ilgili dokularınızın çok daha erkenden yaşlanmasına sebep olur ve bu da hoşunuza gitmeyecek sonuçlar doğurabilir. Unutmayın ki makyaj malzemeleri ne kadar sağlıklı olursa olsun kimyasal bileşiklerdir.

Çok sıcak ve soğuk su ile banyo yapmayın. İçtiğiniz sıvılarda olduğu gibi duş sırasında da sıcaklık farkı çok olan sıvılar altında durmak genç kalmanız önündeki engellerden birisidir.

Deterjan ve diğer temizlik maddelerine çıplak teninizle temas etmeyin. İçerisinde yoğun ve zararlı pek çok kimyasal barındıran bu malzemeler cildinizin çok daha hızlı bir şekilde yıpranmasına neden olur.

Diyet ve beslenme rejimlerinize dikkat edin. Sürekli olarak kilonuzda yaşanan değişimler vücudunuzun ve derinizin sarkmasının sebeplerindendir. Ayrıca asitli sıvıları bol tüketmek, meyveleri geç saatlerde yemek de cilde zararı olan etkenler arasındadır.

Büyük şehirlerde yaşıyorsanız özellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde çok fazla vakit geçirmemeye çalışın. Şehrin egzoz dumanları, pisliği ve baca dumanları vücudunuz için birer zehir gibidir.

Elbette genç kalmanın yolları sadece bu kadarla sınırlı değil. Kısaca değinmek gerekirse düzenli spor, uyku, hayat düzeni gibi pek çok etken de vücudunuzun diri kalmasını sağlayacaktır. Hayatınızda bir düzen kurduğunuzda, daha huzurlu şekilde yaşadığınızda da yaşlanmanın etkilerini hatırı sayılır oranda geciktirebilirsiniz.
GENÇ VE SAĞLIKLI KALMANIN YOLLARI NELERDİR

0 yorum:

Yorum Gönder