ESTETİK AMELİYAT OLMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLECEKLER


Estetik ameliyatlar bazen çeşitli kazalar sonucunda meydana gelen fiziksel bozuklukların düzeltilmesi için bazen de doğuştan gelen ve genetiğimizde bulunan özelliklerden memnun değilsek onların rötuşlanması için yapılıyorlar. Hangi sebepten olursa olsun bir kadının hayatında verebileceği en önemli kararlardan birisi olan estetik ameliyatlarını olmadan önce iyi değerlendirmek ve bazı konulara dikkat etmek gerekiyor.

Öncelikle estetik ameliyata karar vermeden ve doktora danışmadan önce ne konuda operasyon geçirmek istediğinize iyi karar verin. Nerenizin düzeltilmesi gerektiğini doktorunuza sormak yerine kendiniz hoşunuza gitmeyen bölgenize karar verin ve doktorunuza bunu açıkça ifade etmeye çalışın. Ayrıca uzmanınızın size önereceklerini doğru şekilde anlayıp kararınızı ona göre verirseniz ameliyat sonrasında yaşanabilecek sorunları önlemiş olursunuz.

Görüneceğiniz ve estetik operasyonunuzu gerçekleştirmesini istediğiniz doktoru etraflıca araştırarak daha önceki deneyimlerini, güncel trendleri takip etme sıklığını, mümkünse sizden önce estetik ameliyat gerçekleştirdiği hastaları bularak yetenekleri konusunda fikir edinmeye çalışın. Özellikle kulaktan kulağa yayılan dedikodulardan ve iyi pazarlama yöntemlerine aldanmaktan kaçınmaya çalışın.

Her ne kadar estetik cerrahi hastaların en çabuk şekilde gerçek hayatlarına dönmelerini amaçlasa da çeşitli operasyonların ardından bir iyileşme süresi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Estetik ameliyatlar çok basit yöntemler olmadığından dolayı kararınızı vermeden önce kompleks bir operasyon geçireceğinizin farkında olun.

Pek çok kadının yaptığı hatalar arasında hayatının zor dönemlerini geçirirken estetik ameliyata başvurmak geliyor. Gerçekten kendi görünüşünüzden rahatsız olup olmadığınızı moraliniz kötü ve hayatınız ters giderken objektif bir şekilde değerlendirme imkanınız olmadığı için gerekirse uzman psikiyatristlere görünerek gerekli tedavileri olduktan sonra estetik kararınızı bir daha gözden geçirin.

Estetik ameliyatlar vücudunuzu daha güzel hale getirmek için varlar ancak operasyonun ne düzeyde gerçekleşeceğinin kararını aslında siz veya doktorunuz değil vücudunuzun limitleri belirler. Yapınıza uygun olmayacak şekilde uç noktalarda estetik ameliyat isterseniz hem yapay bir görünüme hem de daha fazla şikayete sahip olabilirsiniz.

Ameliyat olsanız dahi elde ettiğiniz sonuçları muhafaza etmek yine size kalıyor. Sarkıklıkların alınması, yağların yok edilmesi gibi operasyonların ardından kendinize iyi bakarak eski sorunların yeniden ortaya çıkmasına engel olmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder