ESTETİK AMELİYAT HATALARI


Estetik ameliyatlar kadınların hayatlarını, kendilerini daha güzel ve alımlı hissederek geçirmeleri için düzenlenen operasyonlar arasında yer alıyorlar ve doğru şekilde uygulandıklarında bir ömür boyu memnun kalmanızı sağlıyorlar. Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde düşen fiyatlar neticesinde giderek artan bir talep gören estetik ameliyatlar sırasında veya sonrasında elbette sorunlar da baş gösterebiliyor. Sizlere aktaracağımız estetik ameliyat hataları sayesinde aklınızdaki tüm bu şüpheleri kaldırmaya ve aydınlatmaya çalışacağız.

Estetik operasyonlar sırasında yapılan hataların başında hasta ile doktor arasındaki iletişimsizlik gelmektedir. Pek çok hasta televizyonda, dergilerde veya başka yerlerde gördüğü şeylerden etkilenir ve kendisinde de o kişilere benzer estetik ameliyatlar yapılmasını ister. Ancak estetikte en önemli kurallarda bir tanesi operasyonun kişiye özel yapılmasıdır ve bu nedenle başka birinin estetik operasyonu aynen kopyalanamaz.

Hastanın bu şekilde diretmesi neticesinde doktorlar da kendilerinden talep edilenleri gerçekleştirebilmektedirler ve bu da vücuda göre büyük kalan göğüsler, yüze uygunsuz bir burun, kulak, çene yapısı gibi çok çeşitli şekilde karşımıza çıkmaktadır. Doktorların sahip oldukları estetik anlayışa güvenmeli ve size ne tür bir operasyonun yakışacağını farklı uzmanlardan öğrenmeli ve karşılaştırmalısınız. Aksi taktirde size uygun olmayan organlarla gezmek zorunda kalabilir ve estetik öncesinden çok daha kötü görünebilirsiniz.

Gerçekleştirilen hatalar sonucunda karşımıza elbette sağlık problemleri de çıkabilmektedir. Bazen doktorun deneyimsizliğinden, bazen de hastanın inadından dolayı örneğin yağ alma gibi operasyonlarda aşırıya kaçılabilmekte, bu nedenle ölüme kadar giden komplikasyonlar görülebilmektedir. Zira yağ aldırma operasyonları zayıflamak için kullanılmamalı ve sadece doğal bir zayıflamanın ardından yeniden şekillendirmede kullanılmalıdırlar. Zayıflamak için yağ aldıran kişilerde şekil bozuklukları, iç kanama sorunları ve ölümlere rastlanabilmektedir.

Doktorların mevcut rahatsızlıklar konusunda eksik bilgilendirilmeleri de ameliyatların yarıda kalmasına neden olabilmektedir. Eğer daha önceden bildiğiniz bir sağlık sorunu varsa, ilaç kullanıyorsanız veya şüpheleriniz varsa bunları doktorunuzla ameliyat kararından önce kesinlikle konuşmalısınız. Eğer sağlık durumunuzu şüpheli buluyorsanız genel bir check-up uygulamasından sonra estetiğe karar vermelisiniz.

Görebileceğiniz gibi estetik ameliyatlarda karşılaşılan hataların pek çoğunda hastanın dikkatsiz ve ne istediğini bilmeyen yapısı ile doktorların deneyimsizlikleri öne çıkmaktadır. Bu nedenle en az bir kaç uzman ile görüşmeli ve aklınızdaki estetik fikrinin uygulanabilir olup olmadığını araştırmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder