EŞİMLE NASIL ANLAŞABİLİRİM


Pek çok karı kocanın yıllarca aynı yatağı, evi ve hayatı paylaşmalarına rağmen aslında birbirlerine pek de yakın oldukları söylenemez. Özellikle duyguları göstermenin pek takdir görmediği ve dolayısıyla eşlerin birbirlerini bu anlamda tanımalarının oldukça zor olduğu ülkemizde, eşler arasındaki bu yakınlığı sağlamak özel bir emek de gerektirebiliyor. Birbiri ile iyi anlaşan ve iletişim, diyalog kurabilen ebeveynlerin duygusal açıdan daha sağlıklı çocuklar yetiştirebildikleri de bilindiği için bu konunun üzerine eğilmek istiyoruz. Eşimle nasıl anlaşabilirim diyorsanız sizler için bazı küçük önerilerimiz var ancak bu önerilerimizi eşinize de bir şekilde okutmayı unutmayın!

Günlük hayatın stresi arasında maalesef duygularımızı açık etmek, günümüzden bahsetmek pek de mümkün olmuyor. Ayrıca eve gelindiğinde vücudun tek isteğinin dinlenmek olması da genel sağlık açısından çok önemli. Fakat pek çok kadın bu dinlenme sürecinde eşinin kendisi ile iletişim kurmasını ister ancak bunu doğru bir yöntem izleyerek gerçekleştirmez. Sorular sorarak ve cevaplar almaya çalışarak kurmaya çalıştığınız bu ilişki, maalesef ters tepecek ve eşinizin kafasının daha da yorulmasını ve sizden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Bunun yerine onunla yavaş yavaş sohbete girişebilir, flört yıllarınızda olduğu gibi soru cevap değil, kaliteli, eğlenceli bir sohbet ortamı yaratabilirsiniz. Bu ikinizin de enerjinizi boşaltmanızı ve hem eğlenmenizi hem de dinlenmenizi sağlayacaktır.

Bunun yanında, karı kocalar maalesef çoğu zaman kendi aralarında baskın olan kişiyi doğal bir şekilde sözlerle belirtmeden seçmiş olurlar. Bu baskınlık çiftin nereye gideceğinden tutun da kimlerle buluşacağına, ne yiyeceğine ve hangi aktivitelerin gerçekleştirileceğine kadar oldukça büyük bir alanı etkiler. Ancak yıllar içerisinde eşinizle oluşturduğunuz bu hiyerarşi, özgürlüğünüzün veya onun özgürlüğünün kısıtlandığını hissettirecektir ve dolayısıyla ilişkilerinizde sorunlar baş gösterecektir. Eğer eşinizle iyi anlaşmak istiyorsanız onun kendinden kaynaklı istek ve taleplerini de ortaya çıkarmalı, onun kendi hayatını gerçekleştirmesine müsaade etmelisiniz.

Tabii ki eşinizle iletişim kurarken ve anlaşırken sürekli olarak kötü olaylardan, başkalarının dedikodularından ve streslerinizden bahsetmeniz de ters tepecektir. Gençlikte mutlu olarak yaşanan anların genellikle hayallerden kaynaklandığını dikkate alırsanız, hayallerinizi korumanız ve bunlardan eşinize bahsetmeniz ilişkinizde daha iyi anlaşmanızı ve ortak bir hedefe sahip olmanızı sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder