EŞİMLE KAVGA ETTİM NE YAPMALIYIM


Evliliğe giren çiftlerin pek çoğu, aslında evlilikleri boyunca ne kadar sık veya ne kadar şiddetli kavga edeceklerini önceden bilmezler. İki kişinin flörtü boyunca tek kavga edilmese dahi evlilikte tek bir çatı altında sürekli olarak yaşamak karı kocalar arasında kaçınılmaz bir şekilde sürtüşmelerin olmasına neden olur ve bu durum oldukça doğaldır. Zira her iki kişinin de ömrünün büyük kısmı farklı yerlerde farklı şekilde yaşayarak geçmiştir ve hayatlar buna uygun olarak şekillenmiştir. Siz de evlilikte oldukça doğal olan tartışma ve kavgalardan birini yaşamış olabilirsiniz ve aslında kavga ettikten sonra ne yapmanız değil ne yapmamanız gerektiğini bilirseniz çok daha etkili bir şekilde kavganızı sonlandırabilir ve aranızı düzeltebilirsiniz.
Hem kadınların hem de erkeklerin kavgadan sonra yaptıkları en büyük yanlışlar arasında birbirlerine uzun süre soğuk davranmak ve kaçınmak gelmektedir. Kavganın ardından eşinizle iletişiminizi kesmeniz ve ona bir şans tanımamanız, hem onu cezalandırdığınız algısını doğuracaktır, hem de maalesef yıllar içerisinde birbirinizden tamamen kopmanıza neden olacaktır. Dolayısıyla kavga bittikten sonra kırgınlığınızı korumanız bir ömür yaşamayı planladığınız kişiyi sizden uzaklaştıracaktır.
Tabii ki kavgaların ardından birbirinize küsmek ya da özrünüzü çok basit ve anlamsız bir şekilde yapmak da sorunun çözülmesini engelleyecektir. Maalesef pek çok karı koca, kavgadan sonra haksız çıksa bile özür dilemeyi gururuna yediremez ve bu durum eşlerin arasını gelecekte bozmaya devam eder. Eğer gerçekten haksız olduğunuz ortaya çıktıysa veya gereksiz yere bir kavga ettiyseniz eşinizin gönlünü almanız gerektiğini unutmayın.
Bazen gün içerisinde yaşadığımız stresler de akşam eve gelince eşimizle aramızın bozulmasına neden olabiliyor. Genellikle herhangi bir ciddi sebep olmadan çıkan bu kavgalara engel olmalısınız ya da eşiniz sadece dış etkenler nedeniyle sizinle kavga etmeye meyilliyse onu rahatlatacak şeyler yapmanın yollarını düşünmelisiniz. Zira bu tip kavgalardan kaçınmak genellikle kolaydır ve eşinizle aranızdaki sevgi zaten doğru yolu bulmanızı sağlayacaktır.
Yapılan araştırmalarda, gerçekten geçerli sebeplere dayanan kavgaların bir sonuca ulaştırıldığı ve çiftler tarafından orta yolun bulunabildiği ortaya çıkmaktadır. Fakat temelsiz ve boş yere yapılan kavgalarda orta yol bulmak oldukça zordur ve kavga bir süre sonra eşlerin inadına biner. Bu nedenle siz de boş yere kavga etmekten kaçınmalı ve eşinizin size sevgi ile saygısını korumasına yardımcı olmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder