En iyi Saç Serumu


Yazının hemen başında söyleyeyim, “en iyi saç serumu hangisi” sorusuna hangi markayı almanız gerektiği şeklinde bir cevap vermeyeceğim. Bu yazıda, saç serumu seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar ve saç tiplerine göre saç serumu nasıl seçilir konularında bazı bilgiler bulabilirsiniz. Ne tip bir saç serumuna ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra, ürünlerini kullandığınız ve memnun olduğunuz herhangi bir markanın saç serumunu satın alabilirsiniz.

Size en uygun, en iyi saç serumunu seçmek için öncelikle saçlarınız ile ilgili sorunları belirlemeniz en kestirme yoldur. Örneğin saçlarınız çok kabarıyorsa veya elektrikleniyorsa buna uygun bir serum işinizi kolaylaştırabilir. Kabarmayı önleyici bir serum arıyorsanız “içindekiler” bölümünde, silikon bazlı bir bakım maddesi olan “dimethicone” yazıp yazmadığını kontrol edin. Sonu “-one” ile biten içerikler genellikle silikon bazlı kimyasallara işaret eder ve kabaran saçlar için idealdir.
Eğer saçlarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız, seçeceğiniz serumun argan yağı veya fındık yağı gibi doğal yağlar içermesi iyi olabilir. Bu yağlar saçları beslerken derinlemesine nemlendirir ve doğal bir parlaklık verir.
Saçınız ince telliyse ve hacimsiz olmasından şikayetçiyseniz saçlarda ağırlık yapmayan, hafif serumlardan kullanmalısınız. Silikon bazlı saç serumlarının aksine, bu tip serumların içinde bulunan maddeler saç tellerine tutunmaz ve ağırlık yapmaz. Bu sayede saçlarınız gün içinde saç tellerindeki ağrılık nedeniyle sönük ve hacimsiz görünmez.
Yukarıda saydıklarım dışında aşırı kuru, yıpranmış, boyalı saçlar içinde özel olarak üretilmiş saç serumları bulabilirsiniz. Bir de şunu tavsiye edebilirim, saç bakım ürünleri kullanırken genellikle aynı markanın ürünlerini kullanmaya çalışın çünkü tek bir markanın ürünlerini kullanmak her ürünün olumlu etkisini arttırmaya yardımcı oluyor. Saç serumunu satın aldığınız markanın, saç nemlendiricisini, şampuanını, spreyini almak ayrı ayrı markalar almaktan daha iyi sonuç verecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder